Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Jeanette Ottesen vendte som toer, men endte sidst i finalen i favoritdisciplinen 100 meter butterfly. Og så endte medaljedrømmen i en slem fiasko. Et kollaps, som den 28-årige svømmer havde svært ved at forklare, da hun traskede ud i pressezonen.

»Der sker det, at min gamle krop bliver træt. Jeg prøver at øge ved 75 meter, men der skete igen ikke noget,« sagde hun med henvisning til lørdagens semifinale, som hun med nød og næppe klarede sig videre fra.

»Det er lidt samme historie som i går. Når jeg prøver, så sker der ikke noget. Det er bare min krop lige nu. Der er ikke så meget at gøre ved det, og der er ikke så meget at sige til det. Sket er sket. Det er sådan, det er med sport. Min krop skal hænge sammen,« forklarede Jeanette Ottesen, der i stedet måtte se sin evige rival, Sarah Sjöström, triumfere endnu en gang. Med en verdensrekord satte svenskeren en fed blå-gul streg under sin suverænitet i disciplinen.

Skuffelsen var tydelig hos Jeanette Ottesen oven på det, man næppe kan betegne som andet end fiasko. Alligevel virkede hun fattet, mens hun stod og famlede lidt videre efter forklaringer på sin sidsteplads i finalen. Måske var det alligevel det pres og de nerver, som altid følger med en finale ved et OL.

Var det noget mentalt eller fysisk?

»En kombination, tror jeg. Jeg havde en sindssygt god opvarmning. Det må være noget kropsmæssigt. Jeg ved det ikke. Det er svært at sige, hvad der foregår inde i kroppen, når man er under sådan nogle forhold her,« sagde hun og fortsatte:

»Jeg tror på det, og jeg vil, og jeg gør, men der sker ligesom ikke noget, når jeg prøver at rykke det der ekstra gear op. Jeg prøver at øge, som jeg har trænet hele sæsonen, og som er gået sindssygt godt hele sæsonen, men det skete bare ikke i dag. Det kan jeg jo ikke gøre så meget ved,« lød det fra Danmarks mest vindende svømmer nogensinde. Velvidende at det nok var sidste mulighed for nogensinde at få den OL-medalje, som ville gøre samlingen komplet.

»Det ved jeg ikke. Det må tiden vise. Det tror jeg. Men altså, hvis de andre har en sindssyg dårlig dag i 100 fri, kan det da godt være,« lød det fra Jeanette Ottesen, som trods alt havde overskud til et lille galgenhumoristisk smil. Måske fordi der også er andre ting, som fylder i svømmerens liv.

»Jeg har lovet mig selv, at jeg ikke gider være skuffet. Det er sport. Uanset hvad der sker til dette OL, så elsker min familie mig stadigvæk. Jeg har stadig masser af løb og må bare prøve at få noget godt ud af dem.«

Jeanette Ottesen skal nu finde noget helt ekstraordinært frem, hvis karrieren alligevel skal slutte med en individuel olympisk medalje. Senere på ugen skal hun svømme 100 meter fri.

Andre læser også