Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Fiji skulle have ændret sig flag, men på grund af rugbyholdets OL-guld, har premierministeren udskudt planen.

Suva. Den lille stat Fijis opsigtsvækkende OL-guld i syvmandsrugby var landets første guldmedalje ved OL nogensinde, og triumfen får nu stor national indflydelse i landet.

Premierminister Vorege Bainimarama droppede nemlig torsdag planerne om at ændre på nationens flag, fordi regeringen har set, hvor meget befolkningen har nydt flaget og nationaliteten efter OL-guldet.

Planen var ellers, at flaget skulle have haft nyt design på landets nationaldag 7. september. Torsdag kaldte Vorege Bainimarama det imidlertid "dybt rørende" at se, hvordan landets befolkning har fejret triumfen og brugt flaget til det.

- Selv om jeg personligt er overbevist om, at vi er nødt til at fjerne kolonisymbolerne på vores flag, skal flaget ikke ændres i den nærmeste fremtid, siger premiereministeren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Fiji blev hårdt ramt af cyklonen Winston tidligere på året, og befolkningen kæmper fortsat med eftervirkningerne af den oplevelse. Derfor vil premierministeren nu hellere bruge statens penge på at støtte befolkningen med det.

- Omkostningerne til at ændre flaget er brugt bedre til at hjælpe borgerne tilbage på fode igen, siger Vorege Bainimarama.

- Jeg opfordrer alle borgere til at tage vores flag frem, når vores succesrige rugbyhold kommer hjem på søndag og på vores nationale helligdag på mandag, siger premierministeren videre.

- Det er tid til at fejre ikke kun deres bemærkelsesværdige triumf, men også vores egen kollektive identitet og nationale selvfølelse, siger han.

Fiji vandt OL-finalen så suverænt som 43-7 over Storbritannien.

/ritzau/

Andre læser også