Foto: chc@yna.co.kr

Kim Yo-jong ankom til OL som en skurk fra Nordkorea, men selv om hun ikke tog af sted igen som en heltinde, formåede den nordkoreanske diktator-søster alligevel at vinde med sin charme.

Hun blev kun i sydkoreanske Pyeongchang i tre dage, men Kim Yo-jong, der anses som en af bror Kim Jong-uns nærmeste allierede i diktaturet i Nordkorea, nåede alligevel at tage et par populære skridt.

Først og fremmest gik Nordkorea og Sydkorea ind under samlet flag til åbningsceremonien, mens Kim Yo-jong også gav hånd til Sydkoreas præsident Moon Jae-in. Og da Yo-jong var på besøg hos Moon Jae-in skrev hun tilmed en hilsen i præsidentens gæstebog, som giver en flig af håb for de to lande.

OLYMPICS-2018/BESTfdjhdjh

»Jeg håber, at Pyeongchang og Seoul kommer tættere på vores folks hjerter og bevæger sig fremad mod en succesfuld forenet fremtid,« skrev Kim Yo-jong ifølge CNN i gæstebogen.

Kim Yo-jong blev i oktober forfremmet, da hendes bror og diktator Kim Jong-un indsatte hende i den nordkoreanske centralkomité, som består af 235 mænd, og som er landets mest magtfulde organ.

Derfor er det ikke hvem som helst, der var på besøg i Sydkorea under OLs første tre dage.

urn:newsml:dpa.com:20090101:180209-90-011985

»Helt ærligt så troede jeg ikke, at jeg skulle komme hertil så hurtigt. Jeg troede også, at tingene ville være meget anderledes og fremmede her, men i stedet har jeg indset, at meget stemmer overens mellem vores lande,« skulle Kim Yo-jong have sagt under en middag hos den sydkoreanske præsident ifølge nyhedsbureauet AP.

Det blev dog kun til tre dage i Sydkorea for den Nordkoreanske 'prinsesse', som er fløjet hjem i broderens privatfly, men som også nåede at videregive en invitation til Sydkoreas præsident Moon Jae-in til et topmøde i Pyongyang.

Dermed vandt den nordkoreanske diktaturstat altså en lille smule ved at sende Kim Yo-jong en tur til OL.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.