De seneste to uger har tv-skærmene været plastret til med OL-atleter i alle afskygninger. Én ting har mange af atleterne dog tilfælles: de ser sgu meget godt ud. BT har her samlet et overblik over nogle af de flotteste herrer.

Og til de, der skulle savne en liste med kvinder, så frygt ej; den skal nok komme!


Tom Daley, Storbritannien - udspring

Tom Daley
Tom Daley Foto: MARTIN BUREAU
Vis mere

Tom Daley blev noget af en darling i hjemlandet, da han til OL 2012 i London vandt bronze i udspring fra 10 meter platformen. Bare 18 år gammel viste han et kæmpestort potentiale og blev med det samme et håb til legene her fire år senere. I Rio fik Daley da også en god begyndelse på sit OL, da han sammen med sin makker, Daniel Goodfellow, vandt bronze i synkronudspring fra 10 meter. Men da Daley skulle forsøge at gentage sin topplacering fra London i den individuelle konkurrence, gik det galt. Efter at have kvalificeret sig til semifinalen som klar etter, kunne udspringeren ikke genfinde topformen. To særligt dårlige udspring betød, at han sluttede på 18.- og sidstepladsen og dermed ikke gik i finalen.


Sonny Bill Williams, New Zealand - rugby

Sonny Bill Williams
Sonny Bill Williams Foto: PHIL NOBLE
Vis mere

New Zealands rugby sevens-hold sluttede som nummer fem ved OL i Rio efter at have tabt til Fiji i kvartfinalen. På forhånd var Sonny Bill Williams regnet som en af 'All Blacks' største stjerner, så det var noget af en chok for ølandet, da han allerede i første kamp blev skadet. Akillessenen røg, og Williams står nu over for en længere pause.


Jordan Burroughs, USA - brydning

Jordan Burroughs
Jordan Burroughs Foto: TOSHIFUMI KITAMURA
Vis mere

Den forsvarende OL- og verdensmester Jordan Burroughs nåede til kvartfinalen i 74 kg fristil-klassen, inden nederlag til en russer og siden en usbeker stoppede hans OL-drømme. En stor skuffelse for Burroughs, der i øjeblikket ligger nummer ét på verdensranglisten.


Grigor Dimitrov, Bulgarien - tennis

Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov Foto: TANNEN MAURY
Vis mere

Bare én time og 14 minutter fik 25-årige Grigor Dimitrov, inden den niendeseede kroat Marin Cilic havde gjort det af med ham i første runde af OLs tennisturnering. For fire år siden i London kom Dimitrov til anden runde. Og når der nu ikke er så meget sportsligt at fortælle om bulgareren, kan det da være værd at fortælle, at han tidligere har datet så prominente tenniskvinder som Serena Williams og nu dopingudelukkede Maria Sharapova.


Luca Dotto, Italien - svømning

Luca Dotto
Luca Dotto Foto: PATRICK B. KRAEMER
Vis mere

26-årige Luca Dotto specialiserer sig i fristil - også kendt som crawl -, og hans bedste resultat ved OL i Rio var, da han blev nummer seks i semifinalen i 50 meter fri. I semifinalen på den dobbelte distance blev han nummer syv.


Camille Lacourt, Frankrig - svømning

Camille Lacourt
Camille Lacourt Foto: MICHAEL DALDER
Vis mere

Camille Lacourt sluttede som nummer fem i finalen i 100 meter rygsvømning. Om det var det, der fik den 31-årige svømmer til at fare verbalt i flæsket på vinderen af 200 meter fri, Sun Yang, vides ikke. Men ifølge Lacourt måtte kineseren have gjort brug af ulovlig midler for at nå op på skamlen. »Sun Yang, han pisser lilla,« sagde han ifølge South China Morning Post og fortsatte: »Jeg får det dårligt, når jeg ser 200 meter-podiet.«


Sebastian Solé, Argentina - volleyball

Sebastian Solé
Sebastian Solé Foto: RICARDO MORAES
Vis mere

200 centimeter høje Sebastian Solé spiller til daglig i Trentino i Italien, og repræsenterede sit hjemland Argentina ved OL i Rio. Holdet vandt fire af deres fem kampe, hvilket rakte til en plads i kvartfinalen. Her stod Argentinerne over for ærkerivalerne Brasilien, og hjemmebaneholdet viste sig for stærke og vandt 3-1 i sæt. Dermed endte Solé og holdkammeraterne på en delt femteplads.


Ning Zetao, Kina - svømning

Ning Zetao
Ning Zetao Foto: MICHAEL DALDER
Vis mere

Ning Zetao blev kendt som 'OLs lækreste svømmer', da et billede af ham begyndte at florere på de sociale medier. I bassinet var det dog så som så med resultaterne. Zetao måtte lide den tort i holdkapperne at blive diskvalificeret to gange. Dermed blev hans bedste resultat ved OL i Rio en sjetteplads i semifinalen i 100 meter fri.


Chris Wyles, USA - rugby

Chris Wyles
Chris Wyles Foto: PASCAL GUYOT
Vis mere

Rugby er ikke nogen stor sport i USA, hvor amerikansk football tager langt det meste af opmærksomheden. Det betyder dog ikke, at de ikke kan finde ud af at lave gode spillere. En af dem er Chris Wyles, der til daglig spiller for de forsvarende, engelske mestre Saracens. USA sluttede til OL i Rio som nummer ni.


Seyed Mohammad Mousavi Eraghi, Iran - volleyball

Seyed Mohammad Mousavi Eraghi
Seyed Mohammad Mousavi Eraghi Foto: JOHANNES EISELE
Vis mere

Mousavi har vundet mange medaljer i volleyball-karriere, men det blev ikke til metal ved OL i Rio. Irans OL sluttede i kvartfinalen, hvor Italien vandt 3-0 i sæt.


Ashton Eaton, USA - atletik (tikamp)

Ashton Eaton
Ashton Eaton Foto: DYLAN MARTINEZ
Vis mere

Og så til listens første guldvinder, Ashton Eaton. Den 28-årige amerikaner lykkedes med at genvinde titlen som olympisk mester i tikamp, da han med 8893 point - en tangering af den olympiske rekord - distancerede alle sine konkurrenter. Ashton Eaton er gift med den canadiske mangekæmper Brianne Theisen-Eaton.


René Holten Poulsen, Danmark - kajakroning

René Holten Poulsen
René Holten Poulsen Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Igen, igen klappede det bare ikke for den danske guldfavorit og verdensmester René Holten Poulsen, der i finalen i 2000 meter enerkajak blot blev nummer seks. Men når det ikke lykkedes på rostadion, er det jo godt at lykkes andre steder. Under OL kunne BT nemlig fortælle, at René Holten Poulsen var blevet kærester med svømmeren Pernille Blume, der senere vandt guld i 50 meter fri.


Alex Ranghieri, Italien - beachvolley

Alex Ranghieri
Alex Ranghieri Foto: LEON NEAL
Vis mere

Som om det ikke var slemt nok at ryge ud af OL, var italienske Alex Ranghieri sammen med makkeren Adrian Carambula så uheldig at blive slået ud af to landsmænd. Således blev ottendedelsfinalen mod Paolo Nicolai og Daniele Lupo OL-endestationen for parret.


Thiago Maia, Brasilien - fodbold

Thiago Maia
Thiago Maia Foto: UESLEI MARCELINO
Vis mere

Endnu en guldvinder på listen er 19-årige Thiago Maia, der sammen med det brasilianske fodboldhold lørdag aften vandt OL-finalen over Tyskland. Henover sommeren er den unge midtbanespiller blevet rygtet til store, europæiske hold som Chelsea og Atletico Madrid.


Anthony Ervin, USA - svømning

Anthony Ervin
Anthony Ervin Foto: ESTEBAN BIBA
Vis mere

Nok er han blevet 35 år gammel, men Anthony Ervin beviste i Rio, at han stadig kan, når det gælder. Den amerikanske svømmer blev mændenes pendant til Pernille Blume, da han vandt guld på sprinterdistancen 50 meter fri. Dermed genvandt han titlen, men ikke fra sidste OL eller fire år tidligere i 2008. Nej, vi skal helt tilbage til OL i år 2000 i Sydney for at finde Anthony Ervins seneste OL-guldmedalje i 50 meter fri. Samme år vandt han også sølv i 4x100 meter fri med sine amerikanske svømmekolleger.