Mie Ø. Nielsen var et af Danmarks rigtig gode bud på en medaljevinder ved OL, men den 19-årige nordjyde måtte nøjes med en femteplads på favoritdisciplinen 100 meter ryg.

Det var for udenforstående lidt af en skuffelse, da Mie Ø. Nielsen sammen med australske Emily Seebohm havde svømmet hurtigste tider på distancen i år med 58.73. Den tid slog hun ikke i bassinet i Rio, hvor hun svømmede i tiden 58.80, og alligevel lykkedes det nordjyden at være endog rigtig positiv efter femtepladsen.

Hun startede den meget korte seance hos journalisterne med et "det skal gå hurtigt", og så satte hun ord på sin finale.

»Jeg kan jo ikke være andet end tilfreds, synes jeg. Selvfølgelig er det ærgerligt, når man taber med så lidt, men det er jo det, svømning handler om. At det er så tæt, som det er. Det er det, der gør det spændende. Men jeg er egentlig meget godt tilfreds, selvom folk troede, at jeg ville være skuffet. Men jeg havde ikke sat næsen op efter medalje. Jeg satsede bare på at komme i en finale, og det gjorde jeg så. Det er meget godt,« lød det fra Mie Ø. Nielsen.

Det er hvert fjerde år, du har muligheden ved et OL. Nu er der fire år igen. Hvad tænker du om det?

»Det bliver fire lange år. Men lad os nu se på det til den tid om fire år, hvordan det hele ser ud.«

Mie Ø. Nielsen så sig blandt andet slået af ungarske Katinka Hosszu, som vandt guld. Og i sin hurtige analyse fandt Mie Ø. Nielsen et enkelt punkt, hun skulle forbedre.

»De sidste 15 meter gør det så ondt i benene, at jeg næsten ikke kan sparke. Og det er nok der, det hele ligger lige nu. Så jeg må hjem og blive stærkere i benene, end jeg er lige nu,« siger hun.

Og uanset hvor gerne man ville, var der altså ikke meget skuffelse at ane hos Mie Ø. Nielsen. Hun ville bare gerne svømme af og hjem. Men meddelelsen til omverdenen var klar.

»Det var ærgerligt, men jeg er sgu meget tilfreds. Det var det, jeg kunne præstere i aften. Hvis du ser på det, så var det bedre, end hvad jeg kunne præstere for fire år siden. Og jeg slog dem, der slog mig sidste år (ved VM, red.). Det var bare et plus for mig,«

»Jeg er ikke sur over det eller noget som helst. De kunne bare svømme bedre, end jeg kunne nu her. Og det er det, der sker en gang imellem.«