DRs Peter Falktoft trøstede Rikke Møller Pedersen med et kram efter den skuffende ottendeplads ved OL-finalen i 200 meter brystsvømning.

Falktoft har tidligere kritiseret andre medier for deres journalistik, eksempelvis med  MetroXpress er ikke en avis-kampagnen, hvor han kritiserede gratisavisen.

Men nu har Falktoft anbragt i en rolle, hvor han selv er sårbar over for kritik.Det ser i hvert fald ud til, at han har svært ved at holde den kritiske distance til Rikke Møller Pedersen umiddelbart efter, at hun måtte nøjes med en ottendeplads i 200 meter bryst-finalen.

Først stillede Falktoft et neutralt spørgsmål til svømmeren om, hvad der gik galt i løbet. Men da hun kæmpede med tårerne og ikke umiddelbart svarede, så skiftede han rolle:

»Årh, mus,« sagde Falktoft og gav derefter den grædefærdige Møller Pedersen et trøstende kram, inden han i første omgang opgav at gennemføre interviewet.

Se interviewet her:

Inden OL spurgte BT DRs sportschef Søren Vestergaard om sammensætningen af medarbejdere, som man havde valgt at sende til Rio.

»Alle er kompetente til at dække de stofområder, som de får som opgave. Og jeg er overbevist om, at de kommer til at gøre det fint i de roller, som de skal varetage,« fastslog DR-chefen.

Så der ikke tale om kendte navne, der bare skal fungere som trækplastre for jeres OL-dækning?

»Som jeg sagde, er jeg meget tryg ved at alle dem vi sender afsted er inde i det stof, de skal dække. Men der er jo mange måder at dække OL på.«

Mon Falktoft også ville være indstillet på at give Mathias Boe den samme behandling, som han gav Rikke Møller Pedersen, hvis han skulle dække badminton?

Tilbage i 2013 røg Falktoft ud i grim ordkrig med Boe på Twitter. Her kaldte Falktoft blandt andet badmintonstjernen »et fjerfjols i en grim polo« og opfordrede ham til en slåskamp efter. Selvom Boe tilbød ham »tre runder fuld skrue i ringen«, blev boksekampen mellem OL-deltageren og Falktoft ikke til noget.