God morgen – og et sidste 'konichiwa' her fra OL i Tokyo.

Vi er nået til legenes sidste dag – og det begynder at tynde alvorligt ud i disciplinerne.

Men lidt er der da sket, mens du kiggede på indersiden af dine øjenlåg. Vi har haft vild sølvfejring, fået afgjort en af OLs kongediscipliner – og så har vi haft et dansk medaljegys.

Her er et lille overblik:

SØLVDRUK TIL DEN STORE GULDMEDALJE

'Gidsel's on fire – your defence is terrified.'

Selvom det endte med et smalt OL-finalenederlag for de ellers så suveræne danske håndboldherrer, skulle turen til Tokyo sluttes af med manér. Altså med en ordentlig brandert.

Og det gik Hansen, Landin & co. så straks i gang med, da de sent lørdag nat japansk tid ramte OL-byen. Og hvis man kan uddele guldmedaljer for sølvmedaljefejringer, så har Danmark vist triumferet her.

I hvert fald hvis man skal bedømme ud fra den video, som landstræner Nikolaj Jacobsen har lagt op på sin Instagram-profil.

Her sidder en topløs Mathias Gidsel på skuldrene af Lasse Andersson, mens holdkammeraterne synger slagsange mod den unge himmelstormer, der faretruende bliver slynget rundt i luften.

Mathias Gidsel blev efter finalen kåret til OL-turneringens bedste spiller.

DE FORKERTE ABDI'ER PÅ PODIET

Danske Abdi Ulad var blandt deltagerne, da der i nat dansk tid blev løbet OL-maraton i Tokyos gader.

Og det endte med to gange Abdi på podiet. Desværre var det bare de forkerte Abdi'er – set med danske briller.

Sølv og bronze gik nemlig til henholdsvis hollandske Abdi Nageeye og belgiske Bashir Abdi efter en spurt med kenyanske Lawrence Cherono.

Ingen kunne dog røre den forsvarende olympiske mester og verdensrekordindehaver på maratondistancen, kenyanske Eliud Kipchoge, der levede op til favoritværdigheden og vandt guldet.

Eliud Kipchoge fra Kenya vinder guld i herrernes maraton til OL i Tokyo 8. august 2021. Foto: EPA/KIMIMASA MAYAMA Foto: Kimima Mayama

Han løb de 42,195 kilometer på 2 timer, 8 minutter og 38 sekunder – næsten 7 minutter langsommere end sin verdensrekord.

Abdi Ulad sluttede på en flot 23.-plads, mens løbets anden dansker, Thijs Nijhuis, blev nummer 70.

Ulad løb i tiden 2 timer, 15 minutter og 50 sekunder, og Nijhuis gennemførte i tiden 2 timer, 26 minutter og 59 sekunder.

AMALIE DIDERIKSEN BLEV NUMMER FIRE

Danske Amalie Dideriksen lå længe til en bronzemedalje i omnium-disciplinen. Men til sidst endte det med en samlet fjerdeplads.

I den sidste og afgørende disciplin, sprinten, lå hun særdeles godt til. Og indtog længe den samlede tredjeplads.

Men i den sidste og afgørende sprint lod hun sig på mystisk vis falde ned igennem feltet, og så løb hollandske Kirsten Wild med bronzen.

Amalie Dideriksen kan dog glæde sig over sølvmedaljen i fredagens parløb.