Mark O. Madsen havde nok flere danske rettet mod sig søndag aften i Rio, end han har haft de seneste fire år til sammen. For den 31-årige bryder var i en OL-finale, og han var allerede på forhånd sikret en medalje.

Men han tabte finalen til den nu dobbelte olympiske vinder, russiske Roman Vlasov. Det endte 5-1 til Vlasov, men efterfølgende var Mark O. Madsens træner, Szymon Kugot, helt spids omkring, hvad det var for en præstation, danskeren havde udført.

»Vi har vundet. Jeg har meget blandede følelser lige nu. For selvfølgelig tabte vi finalen, men det er vanvittigt stort. Danmark får medalje til OL. For ti år siden ville folk have syntes, at jeg var vanvittig, hvis jeg havde sagt det. Det er konge-vægtklassen – 75 kilo er klart den bedste vægtklasse,« sagde Kugot efter finalen.

Mark O. Madsen har ikke før vundet en OL-medalje, men det er blevet til fire VM-sølvmedaljer og en enkelt af bronze. Derfor var han også tydeligt glad på sejrsskamlen, da Kronprins Frederik uddelte medalje og krammer. Og spørgsmålet er så nu, om det tredje OL også var det sidste for den danske bryder.

»Mark er 31. Der kan sagtens være et OL mere i ham. Han skal bare beslutte sig for, om det er det, han vil. Så skal han begynde at træne lidt anderledes, for han bliver en ældre herre. Så kan han ikke bare køre på 300 dage om året på fuld skrald. Men der er et OL i ham, hvis han beslutter sig for det,« siger Kugot.

Kort inden OL var der tvivl om, hvorvidt Roman Vlasov, der ifølge Szymon Kugot måske er den stærkeste af alle i samtlige vægtklasser, overhovedet skulle med til Rio. Rusland var plaget af en rapport om omfattende og statsstøttet dopingsnyd, men i sidste ende lod Den Internationale Olympiske Komité det være op til specialforbundene at udelukke atleter.

Det skete ikke i brydning, men det betød ikke noget for den danske lejr.

»Han er en modstander som alle andre. Lige nu kører der selvfølgelig forskellige sager mod russere, og det er russerne mod resten af verden, men jeg kender Vlasov. Han er en flink mand. Det er en fair kamp. Det gør ikke mere ondt at tabe til ham,« siger Kugot.

Andre læser også