»Jeg er vant til at stå tidligt op, jeg har en treårig.«

Jeanette Ottesen er ét stort smil. Lørdag aften japansk tid svømmede hun sig i OL-finalen i 4 x 100 meter.

Det betyder, at hun søndag morgen skal tidligt op. Noget, hun kender godt. Men denne gang er det ikke kun for at svømme finalen, som starter klokken cirka 11.45 japansk tid.

For søndagens tur i bassinet bliver den sidste for den professionelle svømmer efter en stor karriere. Her sætter hun sit helt store punktum, når hun for sidste gang sætter af fra skamlen i Tokyo Aquatics Center.

Jeanette Ottesen tager søndag sin sidste tur i bassinet.
Jeanette Ottesen tager søndag sin sidste tur i bassinet. Foto: ALBERT GEA
Vis mere

En beslutning, hun længe har været åben omkring. Og hun lægger bestemt heller ikke skjul på, at det er den helt rigtige for hende.

»Jeg har det rigtig godt med det. Jeg glæder mig til at svømme en sidste gang, jeg glæder mig til at fejre det, og jeg kan være færdig. Jeg er virkelig bare klar til det, jeg er klar til at lægge brillerne på hylden,« siger Jeanette Ottesen, der i december 2017 blev mor til datteren Billie-Mai.

Siden har hun knoklet for at komme til sit sidste OL og slutte karrieren præcis, som hun ønskede det.

Derfor har hun også hele tiden vidst, at lørdag eller søndag blev hendes sidste tur, og det var da også med følelserne en smule uden på tøjet, hun trådte ind i hallen lørdag aften.

Jeanette Ottesen var med til at vinde medaljer ved OL i Rio i 2016.
Jeanette Ottesen var med til at vinde medaljer ved OL i Rio i 2016. Foto: DOMINIC EBENBICHLER
Vis mere

»Jeg må indrømme, jeg lige skulle sige 'tag dig sammen', for jeg fik lidt tårer i øjnene, og det var sådan 'NEJ'. Det gik sgu fint nok. Jeg har tænkt på det hele dagen. Jeg har svært ved ikke at tænke på, det er det sidste. Jeg er i godt selskab, så det kunne ikke være bedre for mig,« siger Ottesen, der sammen med Pernille Blume, Signe Bro og Julie Kepp Jensen blev nummer syv i det indledende heat.

De var glade for resultatet, men drømmer selvfølgelig stort.

»Jeg tror virkelig, vi er tilfredse. Vi slår dansk rekord med et sekund. Der er ikke andet end grund til at være tilfreds. Medaljerne går rigtig hurtigt. Men hende dér har bevist, alt kan ske i en OL-finale,« siger Ottesen og peger på Pernille Blume, der som bekendt vandt OL-guld i Rio tilbage i 2016.

Da Jeanette Ottesen trådte ind til bassinet lørdag, vidste hun ikke, om det ville blive sidste tur.

Det ved hun dog med garanti om søndagens 100 meter, og hun er slet ikke i tvivl om, at det bliver en meget rørende dag.

»Jeg bliver et mess,« griner hun og fortsætter:

»Ej, jeg bliver nok rimelig emotionel bagefter. Meget endda. Jeg kommer nok til at stå her og tude,« siger Jeanette Ottesen.

Danmarks mest vindende atlet, der om mindre end et døgn kan kalde sig 'tidligere professionel svømmer'.