Ifølge AFP er Tsunekazu Takeda, chefen for Japans Olympiske Komité, i december i Paris blevet tiltalt for korruption på grund af en mistænkelig overførsel på 2,3 millioner dollar (små 15 millioner kroner) i forbindelse med tildelingen af OL-værtskabet.

Det er i samarbejde med den franske avis Le Monde, at AFP skriver, at 71-årige Tsunekazu Takeda skulle have spillet en rolle i en potentiel skandale omkring det kommende OL, der finder sted i 2020.

Ifølge AFP og Le Monde var det den 10. december, at tiltalen mod Tsunekazu Takeda, der betegnes som en markant personlighed i Japan, blev rejst i diskretion.

Betalingen på de 2,3 millioner dollar skulle angiveligt have fundet sted op til den afstemning i 2013, der endte med, at Tokyo fik tildelt værtskabet for OL. En afstemning, hvor Tokyo slog Istanbul i den afgørende fase.

I sidste måned bad præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité (IOC), tyskeren Thomas Bach, Senegal om at samarbejde fuldt ud med de franske myndigheder i sagen om korruption i toppen af international atletik.

Nu skal Bach så forholde sig til, at der muligvis har været korruption i hans egen organisation.

Tsunekazu Takeda har selv deltaget ved OL som springrytter tilbage i 1972 og 1976, hvor han sammen med det japanske hold blev henholdsvis nummer 16 og 13.

Derudover har han været træner for de japanske ryttere ved OL i 1984, 1988 og 1992.