Der er gang i et stort drama på allerøverste idrætsniveau.

Opdatering: Det fremgik tidligere, at alle landene havde fået brevet fra IOC, men det er ikke tilfældet.

Fredag mødtes 36 lande – heriblandt Danmark – til et ministermøde i England, hvor agendaen var klar: Hvad gør vi for at stoppe russiske og hviderussiske atleter fra at deltage ved OL i 2024?

Den Internationale Olymiske Komite (IOC) mener nemlig, at russiske og hviderussiske atleter skal have lov at være med til OL under neutralt flag, fordi OL skal være apolitisk og snarere være et organ, der forener verden gennem sport.

Kritikere vil mene, at Rusland og Hviderusland fraskrev sig de privilegier, da Ukraine blev angrebet.

IOC har dog sendt et brev til de nationale olympiske komiteer - dog ikke Danmark - og det er blevet lækket til tyske Der Spiegel. Heri frarådes det på det kraftigste, at der skrives under på en samlet erklæring – eller i det mindste være sikre på, at det fælles statement overholder det Olympiske Charter.

Beskeden er kommet fra James Macleod, som er direktør for Olympisk Solidaritet og har kontakten til de nationale olympiske komiteer.

Danmarks kulturminister, Jakob Engel-Schmidt, gjorde allerede den danske holdning klar i starten af måneden, men fredag mødtes han så med en række europæiske kolleger for at danne en fælles front mod IOCs planer.

Ved et topmøde i Sydkorea i oktober viste Danmark også sin opstandelse i sagen, hvilket vakte stor international opmærksomhed – læs mere her.