Australske Brisbane er i IOC's bestyrelses øjne det bedste bud på en vært for de olympiske lege i 2032.

Brisbane i Australien er kommet et skridt nærmere at få tildelt værtskabet for OL i 2032.

Torsdag oplyser Den Internationale Olympiske Komité (IOC) på Twitter, at IOC's bestyrelse har valgt at indstille Brisbane som vært for legene om 11 år. Det sker efter en anbefaling fra IOC's værtskommission, lyder det.

Der vil blive taget stilling til, om OL skal vende tilbage til Australien igen for første gang siden 2000, på IOC's session i Tokyo 21. juli, kort før dette års OL begynder i den japanske hovedstad.

Her vil IOC's medlemmer stemme om det.

I februar meddelte IOC, at Brisbane var det bedste bud på en OL-vært i 2032, og nu er byen altså formelt indstillet til at blive det.

I 2019 ændrede IOC måden, hvorpå en OL-vært vælges. En foretrukken værtskandidat skal igennem en grundig granskning af IOC's værtskommission, før byen kan vælges som OL-vært.

Dette års OL i Tokyo afholdes fra 23. juli til 8. august. I 2024 er Paris vært, mens legene i 2028 skal afholdes i Los Angeles i USA.

Brisbanes plan for at afholde OL indebærer blandt andet, at 84 procent af de bygninger og faciliteter, der skal bruges, allerede eksisterer eller vil være midlertidige. Der skal derfor ikke bygges ret meget nyt, som man ellers typisk ser det i de byer, der skal afholde OL.

Mumbai (Indien), Jakarta (Indonesien), Doha (Qatar), Madrid (Spanien) og det tyske Ruhr-distrikt er blandt de byer og områder, der tidligere har bejlet til at blive OL-vært i 2032.

I 2000 var Sydney vært for sommer-OL. Før det skal man tilbage til 1956 for at finde en australsk vært. Dengang blev sommerlegene afholdt i Melbourne. Vinter-OL er aldrig blevet afholdt i Australien.

/ritzau/