Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

René Toft Hansen havde grund til at smile endnu mere end sine holdkammerater efter åbningssejren over Argentina ved OL.

Det danske håndboldlandsholds forsvarsjernmand var for længst dømt ude i forhold til OL-turneringen i Rio, da han i december sidste år fik en alvorlig korsbåndsskade.

Men stædighed og vilje har på rekordtid bragt ham tilbage i den røde landsholdstrøje, og søndag stod han så i Future Arena og havde spillet sin første betydende landskamp siden den grimme skade.

Og han var mere end lettet over at være tilbage, da han gjorde status efte danskernes sikre sejr på 25-19 over Argentina.

»Jeg har en super fed følelse,« sagde han og slog fast, at det at være en del af OL-turneringen levede op til alle de tanker og drømme, han har haft under den hårde genoptræning.

»Den fik fuld skrald hele vejen derinde, og det var en fed følelse at være i kamp om point igen. Træningskampe er en ting, men det er altså sjovere med point på højkant, og knæet mærkede jeg ikke det store til, jeg fik nogle skrub et par gange, men det holder, og det er en skøn følelse,« sagde René Toft Hansen.

Er du bange for om det holder, når du løber rundt derinde?

»Nej, overhovedet, jeg er mere bage for at brække en finger eller noget andet. Knæet er jeg helt tryg ved. Der er ingen probelmer. Jeg spiller det, jeg kan holde til, og jeg tager et hvil, hvis jeg mærker, at jeg bliver træt, så beder jeg om at kommme ud, for så har du heller ikke den samme sikkerhed i dine bevægelser.«

Er du lettet?

»Jeg er rigtig lettet over, at det gik, og at vi fik to point, jeg står med en god følelse i kroppen,« forklarede Kiel-spilleren, der også kunne fortælle om et omklædningsrum, der virkelig var boblende over at have fået en ordentlig start.

Danmark møder i næste kamp Tunesien på tirsdag.

Andre læser også