Kronprins Frederik vil gerne tage otte år mere som dansk IOC-repræsentant, men det er ikke alle, som synes, det er en god idé.
Kronprins Frederik vil gerne tage otte år mere som dansk IOC-repræsentant, men det er ikke alle, som synes, det er en god idé. Foto: © Uffe Weng

Kronprins Frederik er klar til at tage otte år mere som dansk repræsentant i den internationale olympiske komité (IOC). Men han burde trække sig, mener Jens Sejer Andersen, som er international chef for Play The Game, der arbejder for mere demokrati og større gennemsigtighed i sportsverden.

»De beslutninger, IOC træffer, sker under massiv bevågenhed fra verdens stormagter og meget ofte også under indflydelse fra politiske særinteresser,,« siger Jens Sejer Andersen til TV2/Sportens hjemmeside.

Jens Sejer Andersen mener med andre ord, at det er svært for kronprins Frederik ikke at blive del af et politisk spil, selvom Kronprinsen som udgangspunkt er hævet over politik.

Han henviser bl.a. til sidste års tvivst omkring Ruslands deltagelse i OL i Rio de Janeiro, hvor det til sidst endte med, at det blev op til hver enkelt sportsgren, om de ville smide Rusland ud p.g.a. landets problemer med doping-bekæmpelse.

Jens Sejer Andersen mener, at IOC tog denne beslutning for ikke at lægge sig ud med Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Tidligere mandag udtalte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sig positivt om udsigten til, at kronprins Frederik ville tage otte år mere i IOC; hvor han har vøret medlem siden 2009.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) er også glade for Kronprinsen, der ikke mindst har stor værdi som 'døråbner', som DIF-direktør Morten Mølholm tidligere mandag udtrykte det over for Ritzaus Bureau.

»Hans funktion som døråbner og ambassadør kan man formentlig ikke sætte en finger på, men det ændrer jo ikke ved, at der foregår meget andet i den olympiske verden end spændende konkurrencer mellem smilende idrætsfolk. Og det er de politiske og økonomiske kræfter, som Kronprinsen - uanset om han vil det eller ej - ikke kan holde sig fri af,« siger Jens Sejer Andersen.

 

 

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.