Den frygtede zika-virus får nu to forskere fra New York til at kræve OL i Rio aflyst.
Den frygtede zika-virus får nu to forskere fra New York til at kræve OL i Rio aflyst. Foto: MARVIN RECINOS

Den frygtede Zika-virus har nu også slået rødder ind i sportens verden. To forskere fra New York University skriver i en klumme i det amerikanske magasin Forbes, at de Olympiske Lege i Rio de Janerio til sommer bør aflyses.

De to forskere Arthur L. Caplan og Lee H. Igel kalder det i en klumme for uansvarligt at afholde OL på et sted fyldt med den frygtede virus, som bæres af myg.

»At afholde Olympiske Lege i et land, som er inficeret med en virus, som WHO (Verdenssundhedsorganisationen, red.) allerede nu har kaldt en global trussel, er slet og ret uansvarligt,« skriver de to forskere.

De to forskere beder i klummen den internationale olympiske komite (IOC) om at tage ansvar.

»Selvfølgelig vil idrætsudøverne afsted, men det bør IOC bør ikke give dem lov til,« skriver forskerne.

IOC tager situationen med ro og regner med, at legene kommer til at forløbe helt som planlagt. De anbefaler, at man holder øje med situationen, og at landenes organisationer følger WHO's anvisninger.

Indtil videre har advarslen mod at tage til Rio til sommer kun været henvendt til gravide kvinder, da virussen er relativt ufarlig for de fleste andre mennesker.

Om det går så skidt, som de to forskere fygter, vil tiden vise, men indtil videre er intet ændret i planerne om at afholde OL i Rio til sommer.

De brasilianske arrangører forventer 10.500 idrætsudøvere samlet til legene i Rio.

Læs forskernes klumme her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.