Pres fra spillere har fået Det Internationale Tennisforbund til at rykke kampstart ved OL i Tokyo fire timer.

Efter brok fra topspillere som Novak Djokovic og Daniil Medvedev har Det Internationale Tennisforbund (ITF) besluttet at rykke spilletiden for de tidligste kampe ved OL i Tokyo med fire timer.

Det meddeler ITF på Twitter.

'For spillernes helbreds og velværes skyld og efter omfattende drøftelser ændrer ITF spilleplanen på grund af den stigende varme og luftfugtighed, som man i øjeblikket oplever i Tokyo,' skriver ITF.

Foto: EDGAR SU
Vis mere

De første kampe er begyndt klokken 11 lokal tid, men de bliver fra torsdag rykket til klokken 15 lokal tid, så den værste varme kan undgås.

Andenseedede Daniil Medvedev fra Rusland var klar i spyttet, da stigedommeren under onsdagens første kamp på Centre Court mod italieneren Fabio Fognini spurgte ham, om han havde det okay.

»Jeg har det fint. Jeg kan spille kampen færdig, men jeg kan dø. Hvis jeg dør, vil ITF så tage ansvaret?« svarede Medvedev ifølge Reuters.

Russeren blev undervejs i kampen behandlet.

Kampen blev sat i gang onsdag klokken 11 og endte efter to timer og 25 minutters spil med en sejr på 6-2, 3-6, 6-2 til Medvedev.

Også topseedede Novak Djokovic er kritisk over for spilletidspunktet.

»Tennis bliver nødt til at blive betragtet som en udholdenhedssport,« sagde den 20-foldige grand slam-vinder, efter at han havde været i aktion senere på dagen ved den tredje kamp på Centre Court.

»Jeg har spillet tennis professionelt i 20 år, og jeg har aldrig oplevet denne slags forhold på daglig basis i hele mit liv,« sagde serberen.

Novak Djokovic vandt 6-3, 6-1 over spanieren Alejandro Davidovich Fokina og er ligesom Daniil Medvedev klar til at spille kvartfinale ved OL.

Djokovic var senere onsdag også i aktion i mixeddouble, hvor han sammen med Nina Stojanovic spillede sig i kvartfinalen.