'Fang kamelrytterne.'

Ordene kom fra den tyske cykelsportschef, Patrick Moster, der dirigerede sin rytter Nikias Arndt i mændenes enkeltstart onsdag under OL i Tokyo. (Det hele blev fanget for rullende kameraer – du kan se klippet øverst i artiklen.)

Arndt havde Amanuel Ghebreigzabhier fra Eritrea og Azzedine Lagab fra Algeriet foran sig, og derfor var Mosters kommentar langt ved siden af skiven. Så langt – at han blev lagt for had for sin racistiske kommentar.

Og selvom han undskyldte, er han nu blevet smidt hjem fra Tokyo, oplyser den tyske delegation, der fortæller, at man har taget hændelsen meget alvorlig og talt med alle involverede parter.

Nikias Arndt i aktion.
Nikias Arndt i aktion. Foto: CHRISTOPHER JUE
Vis mere

»Vi er overbeviste om, at hans offentlige undskyldning for de racistiske bemærkninger, han lavede i går, er oprigtig. Men ser vi bort fra det, gik hr. Moster på kompromis med de olympiske værdier. Fairplay, respekt og tolerance er ikke til forhandling for det tyske hold,« siger delegationslederen, Alfons Hörmann, i en pressemeddelelse.

Moster var hurtig til at trække sine ord tilbage efter løbet.

»Jeg heppede på Nikias Arndt, og i kampens hede, og med alt det vi har om ørene på os, så kom jeg til at bruge nogle forkerte ord. Jeg er så ked af det, og jeg kan kun sende en dybfølt undskyldning. Jeg ville ikke nedgøre nogen,« fortalte Patrick Moster, kort efter enkeltstarten var færdig, ifølge mediet Kurier.

Om det får yderligere konsekvenser for Moster, er endnu uklart. Indtil videre må han se resten af de olympiske lege hjemmefra i stedet.