Lyt til artiklen

Vinter-OL i 2018 og sommer-OL i 2020 kommer alligevel til at blive vist på landsdækkende tv i Danmark.

Onsdag har Discovery Networks, der hidtil var eneejer af tv-rettighederne til OL, indgået en aftale med Danmarks Radio om at dele tv-rettighederne til de kommende to olympiske lege.

Det oplyser Discovery i en pressemeddelelse.

»Vi er enormt tilfredse med, at det nu er lykkedes at finde en aftale med DR, som sætter seeren i centrum. Aftalen giver alle OL-fans chancen for at følge OL på den måde, der passer dem bedst og på den skærm, de foretrækker,« siger Anders Antonsen, nordisk sportsdirektør hos Discovery.

Ifølge pressemeddelelsen er rettighederne fordelt med 50 procent af begivenhederne hos hver broadcaster. Forskudt må de to rettighedshavere vise højdepunkter fra de sportsgrene, som de ikke har live-rettighederne til.

Discovery har blandt andet rettighederne til ishockey, landevejscykling og tennis, mens rettighederne til at vise atletik, badminton og herrelandsholdets kampe i håndbold er havnet hos DR.

Det har igennem mange år været TV 2 og DR, der har delt om rettighederne til OL, og der to stationer havde også sammen indgivet et bud på vinter-OL 2018 og sommer-OL 2020. Det blev dog Discovery Networks, der løb med de europæiske rettigheder.

I stedet er TV 2 altså nu sendt ud i kulden. Hos DR glæder man sig over igen at skulle transmittere fra OL.

»Jeg er kisteglad for, at vi er kommet i mål med aftalen; i særdeleshed på seernes vegne, idet det nu bliver muligt for den brede danske befolkning at få OL direkte hjem i stuen,« siger DR's mediedirektør, Henriette Marienlund til tv-stationens hjemmeside:

»Som public service-medie er det helt afgørende, at vi er i stand til at formidle både små og store sportsbegivenheder til danskerne. Det er således en målsætning i sig selv også at favne bredden og give opmærksomhed til de mange smalle idrætsgrene. Og det kan vi gøre med denne aftale.«

Discovery står bag kanalerne Kanal 5, 6'eren, Canal 9 samt Eurosport 1 og 2.