Der var bobler, fingermadder og en syngende Kronprinsesse Mary, da den yngste og mellemste generation af den royale familie tirsdag åbnede Den Danske Pavillion midt på den ikoniske Ipanema Beach i OL-byen Rio de Janeiro.

Anledningen var selvfølgelig de forestående olympiske lege i den brasilianske storby, der fredag kickstartes med åbningsceremonien på det legendariske Maracaña, men med indvielsen af den danske lejr med direkte udsigt til brasilianske biceps og bikinier er festen allerede tyvstartet.

Blæsten fra det sydatlantiske hav havde godt fat i håret på prins Nikolaj, der troppede op til arrangementet sammen med sin lillebror prins Felix og sine to halvsøskende, prinsesse Athena og prins Henrik. Foruden sin far, prins Joachim, og prinsesse Marie. Sidst kom kronprinsparret, der åbnede med kindkys og krammer til brormand og svigerinde, og dermed kronede en royal parade.

Den store danske pavillion er udset til at promovere Danmark under legene i Rio og byder blandt andet på en legoudstilling og bycykler. Sidstnævnte hoppede Prins Joachim, Prinsesse Marie og den yngste generation op på til de lokale brasilianske strandgæsters måben foran en hær af både danske og udenlandske kamerafolk.

BTs hold, der i går landede i Rio, var med til arrangementet, hvor også folk fra toppen af Team Danmark og Dansk Idrætsforbund, deltog. Ligesom det danske pigekor underholdte med blandt andet Lukas Grahams ’Seven Years’, som Kronprinsesse Mary sang med på fra afstand.

BT ville gerne have spurgt IOC-medlem Kronprins Frederik ind til hans syn på den russiske doping-skandale, men blev forhindret af en stærkt begrænset adgang til spørgsmål. Han forsikrede dog trods løbende meldinger om fejl og mangler hos arrangørerne, at den brasilianske millionby er klar til at indtage verdensscenen.

»Rio er klar«, lød det med et stort smil fra Hans Kongelige Højhed.

Smil var der også masser af, da BT lykkedes at fange den kønne Prinsesse Marie, der var iført en blomstret sommertop og et par solbriller til Rios skarpe stråler. Med armene rundt om prinsesse Athena og prins Henrik talte hun varmt om den by, som de næste godt tre uger samler hele verdens opmærksomhed og sender rekordmange danske atleter i aktion. 120 i alt.

Ipanema Beach. Kongelige åbner den danske Pavillion.
Ipanema Beach. Kongelige åbner den danske Pavillion. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Hvad synes De om Rio?

»Jeg synes, Rio er en fantastisk by. Det er ikke første gang, vi er her. Jeg synes, at Brasilien er fantastisk. Rio og São Paolo. Vi har lige været i Foz do Iguaçu, som var helt vidunderligt.«

Hvad glæder De dem til at opleve, når de olympiske lege begynder?

»Jeg glæder mig til at se danskerne og støtte dem og se, hvor dygtige de er. Vi glæder os.«

Er der nogle bestemte sportsgrene, De er særligt begejstrede for?

»Der er mange,« sagde prinsesse Marie, der allerede lørdag kan overvære danske atleter i OL-aktion, når blandt andre svømmerne skal i det olympiske bassin.

Og ifølge Københavns overborgmester og formand for Team Danmark, Frank Jensen, skal man ikke undervurdere den talstærke royale opbakning.

»Jeg ved fra mine samtaler med atleterne, at de virkelige er glade for den opmærksomhed, som Kronprinsen og den kongelige familie giver atleterne. Både i dagligdagen, men i høj grad også, når de skal ud og præstere. At de er mødt så talstærkt frem her, det ved jeg, at atleterne er utroligt glade for.«

Lad os håbe, atleterne får meget mere at glæde sig over, når legene officielt skydes i gang. Med den kongelige familie og BT tæt på begivenhederne i Rio.