Den tidligere chef for Aoki Holdings har fået en betinget fængselsstraf på 2,5 år for bestikkelse.

Afsløringerne af korruption og bestikkelse i forbindelse med OL i Tokyo i 2021 førte fredag til en dom.

Det var den tidligere chef for tøjvirksomheden Aoki Holdings, 84-årige Hironori Aoki, som ved Tokyos distriktsdomstol blev idømt 2,5 års betinget fængsel.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge japanske medier erkendte Aoki sig allerede tilbage i december skyldig i anklagerne om, at han og to kolleger havde betalt et bestyrelsesmedlem fra arrangøren for at få ekstra gode vilkår.

Anklageren gik efter en ubetinget fængselsstraf, men dommeren valgte at gøre straffen betinget.

Aoki Holdings var officiel sponsor for OL 2020, som på grund af coronapandemien blev udskudt til 2021.

Aokis to kolleger, som deltog i bestikkelsen, modtog ligeledes betingede fængselsstraffe. De var på henholdsvis 12 og 18 måneder.

- Disse kriminelle handlinger ødelagde tilliden til en fair afvikling af legene, som påkaldte sig verdens opmærksomhed og var vigtigt for vores land, lød det fra dommeren i kendelsen.

Målet for bestikkelsen var angiveligt Haruyuki Takahashi. Det tidligere bestyrelsesmedlem af arrangørkomitéen nægter sig dog skyldig. Hans retssag er endnu ikke begyndt.

Ifølge Aokis tilståelse betalte man Takahashi 380.000 dollar (cirka 2,5 millioner kroner) for særligt "gavnlig og fordelagtig behandling".

Flere store japanske firmaer og dets topchefer er i søgelyset for bestikkelse i forbindelse med legene forrige år. Derfor bliver dommen næppe den sidste med relation til OL i Tokyo.

/ritzau/