Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Lasse Norman Hansen har mandag vundet bronze i omnium på velodromen i Rio. I det afsluttende pointløb, der blev en dramatisk affære, holdt danskeren fast i sin tredjeplads. På et tidspunkt var den rødhvide guldvinder fra OL i London ellers oppe at snuse til et titelforsvar, men til sidst måtte han erkende, at Elia Viviani og superstjernen Mark Cavendish var for stærke.

Faktisk endte det med, at Lasse Norman Hansen på en af de allersidste omgange begyndte at frygte for sin medalje, og derfor lavede han en aftale med britiske Mark Cavendish.

Det afslørede Lasse Norman Hansen, da han mødte den skrevne danske presse med nedrullet trøje og sveden dryppende fra hele kroppen i den bankende varme velodrom.

»Mark råber, at jeg er nødt til at føre, hvis jeg vil have en medalje, og jeg kigger op på tavlen og ser, at han har sgu egentlig ret. Han er et point foran mig på det tidspunkt, og jeg troede, jeg kunne slå ham i den sidste spurt, men de kom så stærkt bagfra, at jeg var nødt til bare at reagere, og så råbte jeg bare til ham, at vi var nødt til at føre begge to, og så måtte han få sølvmedaljen,« siger Lasse Norman Hansen, som dog ikke vil gå så langt som at sige, at han står i gæld til Cavendish.

»Jeg synes ikke, jeg skylder Cavendish noget. At vi arbejde samme til sidst er vores begges fortjeneste,« siger danskeren.

Lasse Norman Hansen fik søndag en drømmestart på omnium med to sejre i de to første discipliner, hvilket sendte ham suverænt i spidsen af konkurrencen, indtil han højst overraskende endte på sidstepladsen i udskilningsløbet, der rundede førstedagens anstrengelser af.

Derfor kunne man fristes til at tro, at han var ærgerlig over medaljens karat, men det afviser danskeren, der også tog bronze i sidste uge i fire kilometer holdforfølgelse, ligesom han søndag satte olympisk rekord i individuelt forfølgelsesløb.

»Jeg kan kun være tilfreds. Viviani viste sig som den stærkeste mand i dag og vinder fortjent guld. Jeg synes selv, jeg får rigtig meget ud af de kræfter, jeg har i dag, så jeg kan kun være tilfreds med bronzemedaljen. Selvfølgelig er der bitterhed, men jeg havde bare ikke det, der skulle til i går (i udskillelsesløbet, red.). Men at komme herfra med en medalje - endnu en medalje - i tasken, det er jeg virkelig stolt over,« siger Lasse Norman, før han smager lidt på ordene og fortsætter:

»Tre medaljer i en alder af 24… Det er jeg fandeme glad for. Det er stort!«

Før de olympiske lege i Rio har Lasse Norman i et interview med BT fortalt, at han nok var nødt til at skrue ned for banecyklingen i fremtiden i forsøget på at få sit helt store gennembrud i landevejscykling, men det var for tidligt for ham at forholde sig til, om succesen i det brasilianske kommer til at betyde noget for hans planer.

»Jeg flyver oppe i skyerne lige nu. Nu må vi se, hvad fremtiden bringer. Jeg er ikke færdig med at køre på cykel i hvert fald,« siger Lasse Norman Hansen.

Andre læser også