Fra Mr. Nobody i 2010 til EM-sølvvinder og olympisk finalehåb

Bagsværds "hvide kenyaner", Andreas Bube, er glad for, at Kenya kun må have tre mand med i London på 800 meter med verdensrekordindehaveren, David Rudisha, som storfavorit.

- De kunne have fyldt næsten hele finalefeltet op, hvis alle deres topnavne var med. Nu er det lidt nemmere for mig at nå målet,OL-finalen, siger han.

Samtalen med den 25-årige EM-sølvvinder fra Bagsværd Atletik Club finder sted i solen på et fredfyldt Bagsværd Stadion før et af de sidste træningspas inden afrejsen til London. Indledende heat løbes 6.august. 

I 2010 var Andreas Bube en Mr. Nobody på den europæiske scene med 1.49.58. 

I dag et respekteret internationalt navn med 1.44.89 på en niendeplads på årets europæiske rangliste og en delt 31.-plads globalt med bl.a. ti kenyanere foran sig.

- Det bliver bedre, lyder det målbevidst som en kommentar til den personlige rekord i Monaco, hvor han kom direkte fra tre ugers hård ogtung træning i 2300 meters højde i de spanske bjerge og var træt.

- Nu får jeg en periode med træning kun en gang om dagen. Jeg får mere at skyde med på de sidste meter i London, siger han.

Forklaringen på den spurtstærke Bagsværd-løbers eksplosive fremgang er en ændring i træningen op til 2011-sæsonen.

- Jeg begyndte at løbe længere intervaller og forbedrede hurtigt min iltoptagelsesevne. Nøglen til succes er fem gange 1000 meter med étminuts pause, siger han.

Andreas Bube har hele sin karriere været Bagsværd-mand og er siden drengeårene blevet trænet af Johnny Bagge.

- Jeg skylder Johnny meget. Som træner er han vokset med mig, siger han. 

Andreas Bube er forblevet tro mod BAC, og den sympatiske, målrettede atlet er klubbens stolthed. 

- Jeg kan ikke forestille mig en anden klub. Alle kender alle i klubben, og jeg får stor opbakning af bestyrelsen og alle i klubben.Jeg har det som blommen i et æg, siger han. 

Umiddelbart efter EM-triumfen i Helsingfors rejste han til Spanien, sådet var med nogen forsinkelse, at klubben kunne hylde ham. Sporten.dk var tilstede, og man fornemmede den varme, der skyllede imod ham. Hvert eneste af hans olympiske skridt i London vil blive fulgt i åndeløs spænding af vennerne i Bagsværd.

 - Jeg er i kanonform. Jo langsommere første omgang des større er min chance for at overleve indledende heat og semifinalen. Men kikser finalen, er det ikke sådan, at jeg går grædende fra stadion. Andreas Bube nyder sin popularitet, men er også klar over, at den haren bagside.

- Laver jeg noget lort, kan jeg ikke rigtig gemme mig, ler han. Andreas Bubes specielle frisure med en knold og en elastik i nakkenhar en særlig historie. 

- Det startede med et væddemål med min storesøster, da jeg gik i syvende klasse. Det så forfærdeligt ud i starten, siger han.

- Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg stadig har knolden, men nu har jeg vænnet mig til den. Håret bliver klippet med en køkkensaks en gang om året. Andreas Bube blev færdig som datamatiker i foråret og skal studere tilbachelor i softwareudvikling efter OL.