Fra skiene i sneen til dansegulvet som en af ’Danmarks modigste dansere’.

Det bliver hverdagen for den danske skiløber Laila Friis-Salling til efteråret, hvor hun er blandt deltagerne til dette års Vild med dans på TV 2.

»Jeg tænkte, det lød spændende og sjovt. Og så har jeg bare lyst til at lære at danse,« fortæller den 33-årige grønlandskfødte skiløber til B.T. Sport.

Tilbage i februar deltog hun i OL ved Pyeongchang i halfpipe, hvor hun sluttede næstsidst, men hun var dog stadig glad efterfølgende.

Nu bliver skistøvlerne skiftet ud med høje hæle, og netop den del kan Laila Friis-Salling godt grue en smule for, når hun skal sætte ord på, hvor udfordrende programmet bliver for hende.

»Jeg ved ikke, hvordan det kommer til at gå. Jeg går ikke så meget i højhælede sko, så det bliver spændende, om jeg overhovedet kan finde ud af at danse i sådan nogle. Det kan blive en udfordring,« siger skiløberen, der er datter af hovedaktionæren i Polar Seafood Greenland, Jens Salling, som i 2016 af Berlingske Business blev vurderet til have en formue på omkring 1,4 milliarder.

Erfaring med dans har Laila Friis-Salling ikke, og hvorvidt det bliver grænseoverskridende at skulle i aktion på gulvet om fredagen, ved hun ikke.

»Jeg har ikke engang rigtig tænkt tanken. Selvfølgelig bliver det totalt presset, for jeg kommer ud i noget, jeg slet ikke kender til. Jeg er lidt nervøs. Jeg er også spændt, for jeg ved ikke, hvordan jeg kommer til at reagere. Når man står på ski, er man meget alene. Når man danser har man hinanden, man skal stole på. Det bliver en anderledes oplevelse,« siger den kommende danser.

Laila Friis-Salling i aktion ved OL i Sydkorea i februar i år. 
Laila Friis-Salling i aktion ved OL i Sydkorea i februar i år.  Foto: FAZRY ISMAIL
Vis mere

Hun peger på en enkelt ting, hun kan tage med fra sin sportsgren.

»Måske det at jeg ikke er så bange for at falde. Jeg tænker ikke over, om jeg falder og slår mig. Det, håber jeg, kan være en fordel,« siger Laila Friis-Salling, der ikke har stået på ski efter OL.

Og da sæsonen først starter i november, har det givet hende mulighed for at deltage i det populære underholdningsprogram, hvor der både kommer standard og latindanse på programmet.

Og her har Laila Friis-Salling allerede gjort sig nogle tanker i forhold til, hvilke danse hun ser frem til, og hvilke der kan gå hen at blive en udfordring.

»Standard tænker jeg kunne være mig. Jeg er lidt nervøs for tango, for jeg er virkelig dårlig til at have et ’straight face’, så jeg håber ikke, jeg begynder at grine. Alt kan gå galt,« siger den 33-årige skiløber, der endnu ikke ved, hvem hun skal danse med.

Laila Friis-Salling ved årets OL.
Laila Friis-Salling ved årets OL. Foto: Sean M. Haffey
Vis mere

Det bliver først afsløret om nogle uger. Af nydansere ligger det dog fast, at skuespilleren Molly Egelind, sangerinden Emmelie de Forest, tv-værten Emil Thorup, skuespilleren og sangeren Simon Stenspil og den tidligere håndboldspiller Lars Christiansen er en del af det nye hold.

Udover at der som altid kommer nye dansere, byder den kommende sæson også på en ny værtskonstellation, da det for første gang er to kvinder - Sarah Günewald og Christiane Schaumburg-Müller - der gennem 12 uger skal styre slagets gang.