Hun drømmer om at blive Storbritanniens yngste deltager nogensinde ved et OL.

Den blot 10-årige Sky Brown står på skateboard og ret god til det.

Så god, at hun har sat sig for næse at repræsentere Storbritannien ved OL i Tokyo om knap halvandet år i skateboarding.

Det fortæller den unge sportpige til BBC Sport, der kalder hende en sensation.

Foto: BEHROUZ MEHRI
Vis mere

»Jeg vil bare i gang og have det sjov. Jeg går ikke op i, hvem jeg konkurrerer imod eller noget andet af den slags,« fortæller hun.

Og selvom Sky Brown ved OL i 2020 'kun' vil være 12 år, spiller det ingen rolle...

»Jeg føler, det er lige meget, hvor gammel du er. Jeg er lille, og jeg skal nok gøre det godt i konkurrencen. Du kan gøre alt uanset alder.«

Brætsportsekspert hos BBC Sport, Ed Leigh, har også bemærket Sky Browns kvaliteter på et skateboard. Han mener dog, at hun stadig er et stykke fra at kunne konkurrere mod de bedste. Omvendt ville en kvalifikation give hende en god erfaring til senere i fremtiden, siger han.

Foto: Behrouz MEHRI
Vis mere

Før Sky Brown kan bestille en flybillet til Tokyo, skal hun først kvalificere sig til OL. Tre af billetterne gives ved verdensmesterskabet i skateboarding, mens 16 gives til de bedst rangerede på verdensranglisten.Og så gives der på forhånd én til Japan på grund af landets værtskab.

Hvis det lykkes for Sky Brown at kvalificere sig til OL, bliver der skevet et nyt kapitel i historiebøgerne.

I så fald vil Sky Brown nemlig blive Storbritanniens yngste deltager nogensinde ved et OL. Den nuværende rekord stammer helt tilbage fra OL i 1928 i Amsterdam. Her deltog 13-årige Margery Hinton i 200 meter brystsvømning for briterne - dog uden at vinde medaljer.

Mens svømning er en fast del af OL-programmet, er det første gang nogensinde, at skateboardere kan stille op ved OL. Det er på en såkaldt 'forsøgsbasis', og konkurrencen er ikke garanteret som en del af programmet ved OL i Paris i 2024.