I et stort interview med Blick fortæller Lindsey Vonn om sin lidelse.

Hendes knæ volder store problemer og snart skal hun opereres for tredje gang, men faktisk er det ikke det eneste, som skidronningen Lindsey Vonn døjer med.

Hun lider nemlig af søvnløshed, og det er ikke blevet bedre efter karrierestoppet - snarere tværtimod, fortæller hun.

Det startede i forbindelse en skade.

Lindsey Vonn i selskab Arnold Schwarzenegger.
Lindsey Vonn i selskab Arnold Schwarzenegger. Foto: Christian Bruna/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Som topatlet var jeg klar over vigtigheden af søvn. Hvordan skulle jeg klare den næste dag uden virkelig at hvile? Denne frygt tog fat og førte sammen med smerter i kroppen til en negativ spiral. Det hele blev værre i de følgende år, jeg slap aldrig af med det. Og efter karrieren var der ingen forandring, tværtimod,« siger hun til Blick.

Hun har sågar medvirket i reklamer for sønvmedicin og anbefaler alle med den slags problemer at søge professionel hjælp, så de ikke står med det selv.

Hun gjorde det først, da hun havde prøvet alt andet, forsikrer hun.

»Tro mig, jeg har prøvet alt. Urtete, søvnhormoner, intet tv og sukker om aftenen – alle disse ting. Jeg har altid troet, at jeg kunne gøre det alene. I en perfekt verden kunne jeg have gjort det, men min verden var ikke perfekt.«

Mens karrieren stod på, var hun afskåret fra at bruge nogle af de nuværende produkter, fordi de konflikter med dopinglisterne. 

Hun var i stedet nødt til træne meget tidligt for at vække kroppen. Det virkede under den succesfulde karriere, men i dag har hun det bedre end i det tidligere liv.

»Jeg er ekstremt lettet og klar til et nyt kapitel i mit liv – snart med et nyt knæ.«