Hvis den britiske stjerne-jockey William Buick i dag går rundt med et kæmpe smil på læberne, har man svært ved at bebrejde ham.

I lørdags red han sig nemlig til sejren i hestevæddeløbet Sheema Classic i Dubai med sin hest Jack Hobbs - og for den præstation blev han og ejerkredsen, Godolphin and Partners, honoreret med intet mindre end, hvad der svarer til 32 millioner danske kroner. Det skriver norske VG.

Det er dog lidt skår i glæden, for den store millionpræmie ryger ikke direkte ind på William Buicks bankonto. Den 28-årige brite får 'kun' glæde af 10 procent af beløbet, hvilket svarer til i omegnen af 3,2 millioner danske kroner - trods alt er en klækkelig hyre for én dags arbejde.

Resten af beløbet går til ejerne Godolphin and Partners, som regnes for verdens største ejer af væddeløbsheste.

William Buick sikrede sig en sejr i sit sidste løb i Sheema Classic, og det skete i overbevisende stil, da han på den 6-årige hingst Jack Hobbs 400 meter fra mål havde så stort et forspring til forfølgerne, at der ikke kunne være tvivl om udfaldet af løbet.

Før det havde briten redet fire løb, hvor han endte som henholdsvis nummer tre, fire, fem og seks, nok til en samlet sejr.

»John Gosden (William Buicks træner, red.) sagde til mig i starten af ugen, at han ikke mente, at hesten nogensinde før havde været i bedre form end nu. Og han havde 100 procent ret,« sagde William Buick i følge VG til løbets pressetjeneste efter sejren, og roste i samme ombæring sin træner.

»Han (Jack Hobbs, red.) havde et vanskeligt sidste år, men John (Gosden, red.), klarede at få ham på ret køl. Det er et stort stykke trænerarbejde. Vi kommer til at høre mere til Jack Hobbs i løbet af sæsonen,« sagde William Buick.

Hingsten Jack Hobbs, der i øvrigt er opkadt efter en engelsk cricketlegende, har tidligere vundet det irske hestevæddeløbsderby.

William Buick har siden 2010 været en del af den internationale gallopscene, og det er ikke første, han sikrer sig en astronomisk præmiesum. For to år siden, under Dubai World Cup, red han sig til knap 39 millioner præmiekroner, dengang på ryggen af hingsten Prince Bishop.