Fire måneder efter han brækkede sin ene ankel i ottendedelsfinalen ved VM, vendte 39-årige Joachim Fischer Nielsen mandag tilbage til træningsbanen på Badminton Danmarks elitecenter i Brøndby.

Der lød et knæk. Anklen var brækket. Og så var det VM slut.

Men den 39-årige badmintonspiller Joachim Fischer Nielsen har ikke mistet drømmen om at vinde flere medaljer til Danmark, og derfor var han i dag tilbage på træningsbanen i Badminton Danmarks elitecenter i Brøndby.

»Det gik over al forventning. Så det var en positiv oplevelse. Jeg lavede en aftale med trænerne om, at jeg først vendte tilbage, når jeg følte, jeg var klar. Og det gør jeg nu,« siger Joachim Fischer Nielsen, der i snakken med BT fortæller, at han var knap så optimistisk, da uheldet skete i en ottendedelsfinale i VM’s mixeddoublerække mod et par fra Hong Kong 24. august sidste år.

»Da jeg lå der på banen, troede jeg ærlig talt, at det var slut med at spille badminton på højeste internationale niveau,« siger Joachim Fischer Nielsen og tilføjer:

»Men overfor mig selv kunne jeg ikke acceptere, at det skulle stoppe på den måde.«

Joachim Fischer Nielsen, der sammen med Christinna Pedersen både har vundet EM-guld i mixeddouble samt bronze ved såvel OL som VM, svarer bekræftende på, at han stadig kan mærke den skadede fod, når han kommer ud i yderstillinger.

»Men den har altså også en plade og fire skruer inden i sig,« bemærker han.

Efter VM blev hans langvarige samarbejde med Christinna Pedersen indstillet.

Det betyder, at han skal finde en ny makker.

»Jeg er fortrøstningsfuld. Der er flere muligheder for, hvem jeg fremadrettet skal til at spille sammen med. Både fra ind- og udland. Men hvor det lige ender, må vi kigge på,« siger Joachim Fischer Nielsen, der erkender, at alderen ikke er i hans favør.

Foto: RUSSELL CHEYNE
Vis mere

»Jeg havde planer om at stoppe efter OL i 2012. Nu hedder årstallet 2018, og jeg ved egentligt ikke, hvorfor jeg stadig er med. Men det er vel fordi jeg tror på, at jeg stadig kan vinde noget. Og denne pause har altså gjort nogle gode ting ved min krop. Så jeg tror på, at jeg kan tage en længere tørn nu. Om den så bliver et eller to år, må vi lige se,« siger Joachim Fischer Nielsen.

I Badminton Danmarks ledelse lægger man ikke skjul på, at man er glade for at have veteranen tilbage på banen.

»I første omgang tager vi det stille og roligt. Nu skal han lige have lov til at komme i gang igen. Men i løbet af et par uger sætter vi os sammen med ham og lægger en plan,« siger sportschef Jens Meibom.

På Badminton Danmarks elitecenter er Joachim Fischer Nielsen en del af mix-kategorien, men han har også udtrykt ønske om at blive del af herredouble-kategorien sammen med Frederik Colberg.

»Det må vi kigge vi på. Men altsammen afhænger naturligvis af, hvilke belastninger hans krop kan holde til. Vi har støttet ham under genoptræningen, men det er altså en alvorlig skade, han har haft. Kan hans skulder, knæ, ryg og ankler holde til at træne alle de timer, der kræves for at være med internationalt? Der er stadig nogle spørgsmål, vi skal have svar på inden vi lægger de helt store planer med ham,« siger Jens Meibom, der udelukker, at Joachim Fischer Nielsen allerede deltager i januar måneds store turneringer i Malaysian, Indonesien og Indien.

Viktor Axelsens VM-guld var blandt de største danske sportspræstationer i 2017. Scanpix/Giuseppe Cacace
Viktor Axelsens VM-guld var blandt de største danske sportspræstationer i 2017. Scanpix/Giuseppe Cacace
Vis mere

»I februar er der et DM, der kan være en mulighed og en blød start. Men det er kun gisninger og dem vil jeg nødig hænges op på,« siger Jens Meibom.

I Badminton Danmark tør man heller ikke gætte, hvor mange sæsoner Joachim Fischer Nielsen har tilbage i kroppen.

»Mon ikke han har flere kampe bag sig end foran sig? Nu giver vi ham en chance for at komme tilbage. Det er det, han gerne vil, og så tager vi den derfra. Han har i karrieren præsteret en række store resultater. Det skal han fremadrettet fortsætte med at gøre, og sådan er præmissen for fortsat at kunne optage en plads på vores elitecenter,« lyder Jens Meiboms slutreplik.