Han sad dér helt alene.

Karsten Warholm vandt onsdag aften overraskende guld ved atletik-VM, da han besejrede alle konkurrenterne i 400-meter-hæk.

Efter målstregen kastede han sig på knæ og se nærmest ud til ikke at kunne fatte bedriften. Kommentatorer og tv-seerne verden over bed mærke i den 21-årige nordmands helt særlig ansigtsudtryk

Men også i en anden ting.

For Karsten Warholm fik lov at sidde hele alene i regnen, der silede ned over London.

Ingen af de slagne konkurrenter kom hen til guldvinderen for at sige tillykke, som det ellers er kutyme at gøre ved den slags store atletikfinaler.

Også på sociale medier bed folk mærke i, at næsten ingen gik hen og gav bare et klap på skulderen, et kram eller et hurtigt tillykke.

Foto: IAN LANGSDON
Vis mere

Foto: ANTONIN THUILLIER
Vis mere

Foto: KAI PFAFFENBACH
Vis mere

Og så var der også lige Karsten Warholms ansigtsudtryk, da han havde vundet...
Og så var der også lige Karsten Warholms ansigtsudtryk, da han havde vundet... Foto: JEWEL SAMAD
Vis mere

Karsten Warholms træner havde en forklaring. For konkurrenternes ageren skyldtes den mavevirus, som i de seneste dag har hærget blandt atleterne ved VM.

»Der gik en melding ud om, at man skulle undgå at gå hen til hinanden efter løbene. Jeg er ret sikker på, at det var derfor,« sagde Leif Olav Alnes til svenske Expressen og fortsatte:

»Og så er det faktisk ret hårdt at løbe 400 meter, så det første, man tænker på, er måske ikke at gå hen til en anden løber.«

Mavevirussen blandt atleterne var også forleden skyld i, at en medaljefavorit slet ikke fik lov at komme ind på stadion.

Selv var den norske guldvinder nærmest overvældet, da han mødte pressen efterfølgende.

 

»Jeg bliver rørt. Jeg plejer at se mig selv som en ret hård mand, men nu er jeg mild. Jeg er ikke så gammel, men jeg tænker tilbage på alt det, jeg er gået igennem. Det virker stærkt på mig,« sagde Karsten Warholm.

Efter triumfen på den regnfulde aften gav han også sin egen forklaring på, hvordan han kunne løbe fra alle andre.

»Vejret var som på en god norsk sommerdag.«