TV 2-kommentatoren Dennis Ritter er nu blevet enig med sig selv om, at han vil holde det løfte, han kom til at give ved sommerens OL.

Her sagde han en sen nattetime i den lune kommentatorstol, at hvis ikke Almaz Ayana ville vinde kvindernes 5.000-meter-løb ved OL, ville kommentatoren cykle til Tour de France til sommer. Almaz Ayana vandt ikke, og Dennis Ritter stod tilbage og havde afgivet et løfte.

»Nå, jamen så må man jo lære at holde sin mund,« sagde han lidt skuffet efter afslutningen på løbet.

Men Dennis Ritter har nu valgt at gøre alvor af sin fortalelse, og det glæder ham da også, at Tour de France i år starter bare 737 kilometer fra København, nemlig i den tyske by Düsseldorf.

»Det er jo sådan, at ordet fanger. Jeg blev holdt op på det, jeg lovede. Så jeg vil gøre alvor af det og cykle til Tour de France-starten næste sommer,« siger Dennis Ritter i en video på Facebook.

Han har valgt at gøre en dyd ud af det, og i samarbejde med Peloton og Scleroseforeningen vil han cykle for en verden uden sclerose, fortæller han.

Efter løftet var afgivet, fangede BT ham på en telefon i Rio de Janeiro i august 2016. Her fortalte Dennis Ritter om sin bommert:

»Vi sad der midt om natten dansk tid og troede, at vi havde vores egen fest på TV 2 Charlie, mens alle sad og så håndbold. Jeg havde bare ikke lige tænkt over, at det jo blev genudsendt dagen efter. Jeg tænkte bare: 'Vi kan sige, hvad vi vil'.«

Turen til cykelløbets start bliver nu en realitet, og han skal sammen med et hold køre non-stop i den gode sags tjeneste. Han ser dog tre store udfordringer i den kommende cykeltur. For det er mere end bare turen til Düsseldorf, der skal overvindes:

»Det bliver en udfordring sportsligt og fysisk, men det bliver også en udfordring indsamlingsmæssigt – fundraising-mæssigt, for der skal vi også gerne nå rigtig rigtig højt,« siger Dennis Ritter og opfordrer til at følge med på Facebook.

Under Tour de France i sidste år kom Rolf Sørensen lidt uheldigt til at komme med en lignende spådom. Cykeleksperten sagde dengang, at Marcel Kittel på ingen måde ville vinde 4. etape. Rolf sørensen var så sikker, at TV 2 bare kunne fyre ham, hvis han tog fejl, sagde han.

Marcel Kittel vandt dog, og det gav senere anledning til meget drilleri af Rolf Sørensen, som endte med at gøre sendevognen ren som straf. Han fik dog lov at beholde sit job.

BT har forgæves forsøgt at få fat på Dennis Ritter.