Dennis Ritter har nu mistet begge sine forældre.
Dennis Ritter har nu mistet begge sine forældre. Foto: Simon Læssøe

Det er kun få dage siden, at TV 2-værten Dennis Ritter kunne fortælle den triste nyhed, at han har mistet sin far. Nu er også hans mor sovet ind.

Det skriver han selv fredag aften på Facebook.

'Det er så uvirkeligt, det her....,' indleder han med at skrive, før han fortsætter:

'Døden kastede denne fredag morgen igen sin sorte skygge ind over vores familie. Min mor, Carstens mor, pigernes søde farmor, og min fars store kærlighed gennem en menneskealder døde i morges, kort efter kl.9.00. Bare seks døgn efter at vi mistede vores far. På mindre end en uge er jeg gået fra at have to forældre i live til at have nul.'

hjk

Han skriver videre, at sorgen og savnet er større, end han kan forstå eller beskrive med ord.

'Man siger, at sorg er kærlighed, der er blevet hjemløs. Det mærker vi i helt ufattelig stor grad lige nu. Vores kærlighed til vores far og vores mor - de som skabte og formede os og sendte os ud i verden – er på bare seks dage blevet helt og aldeles hjemløs. Den har ingen steder at søge hen. I stedet kommer den ud som tårer. Jeg forstår det ikke. Og jeg ved ikke om jeg nogensinde vil forstå det.'

I mandags skrev han den tunge besked, at han havde mistet sin far, efter kun få måneder forinden at have fået beskeden om, at faderen var ramt af sygdommen kræft. Det var i forbindelse med dækningen af det store, spanske cykelløb Vuelta a Espana, han fik den barske besked om den forgæves behandling af faderen.

'Tidligt lørdag morgen faldt et af de største træer i skoven. Min og Carstens far, pigernes farfar og Mortens svigerfar sov stille ind i døden efter en sommer med svær sygdom. Den forbandede kræft tog endnu et menneske fra os,' skrev han i mandags.

BBA-BBO-SPO-MINNESOTA-TWINS-V-NEW-YORK-YANKEES

I den nye besked fredag aften skriver cykelkommentatoren, der også er vært på TV 2 NEWS, at hans mor for fem uger siden også pludseligt blev kræftsyg - samtidig med at faderen kæmpede med sygdommen.

'En ond og aggressiv cancer i hjernen tog hende fra os, nærmest som et lyn fra en klar himmel. De fem uger, der fulgte, frem til i morges, var hun forandret. Men hun var her, trods alt. Det er hun nu ikke længere,' skriver han.

I sin sidste hilsen til sin mor skriver han, at ingen som hende har lært ham omsorg.

'Hun bekymrede sig altid om, hvordan folk omkring hende havde det. Det var vigtigere, end hvordan hun selv havde det. Omsorg, omtanke, empati – det fandt man hos min mor i rigelige mængder,' skriver Dennis Ritter.

Boyd Holbrook

Hans far var moderens store kærlighed, fortæller han videre. Han var manden, der kunne få hende til at 'sitre i knæene af nyforelskelse' - selv efter mange års ægteskab.

'Og kærligheden var gengældt. Vores far troede meget klippefast på, at 'den eneste ene' kunne man kun møde én gang. Og han havde mødt sin,' skriver han og fortsætter:

'Nu er de sammen igen. Og gennem gråd og sorg og savn finder jeg dog en smule trøst i tanken om, at de faktisk fulgtes ad helt til det allersidste. Selv ind i døden fulgtes de side om side, med kun seks dage imellem.'

Anna Mee Allerslev

Dennis Ritters mor sov ind på Hospice Søndergaard i Måløv fredag morgen.

'Netop i den time, hvor en stille og stemningsfyldt nat gik over i en smuk og solrig morgen. Vi holdt hendes hænder og strøg hendes skuldre, og det kunne ikke være smukkere. Det minde vil jeg altid bære med mig. Sammen med kærligheden, der nu er blevet hjemløs. Tak, mor, for alt,' skriver han og slutter sit opslag:

'Verden gør lidt ondt lige nu.'

Lørdag bliver Dennis Ritters far bisat.

hjk

Den 45-årige Dennis Ritter er født og opvokset i Herlev.

I 1996 tog han en bachelorgrad i jura fra Københavns Universitet, hvorefter han skiftede spor og rettede øjnene mod journalistikken.

Han blev således uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000. Siden 2004 har han arbejdet som sportsjournalist på TV 2.

Dennis Ritter har også tidligere været ansat ved DR Sporten.

Han er i dag en særdeles populær cykelkommentator og har i årevis kommenteret bl.a. Tour de France sammen med forfatteren og filminstruktøren Jørgen Leth og den tidligere cykelrytter Rolf Sørensen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.