Rigtig mange mennesker har kontaktet TV 2s Dennis Ritter de seneste døgn.

Han kommenterer blandt andet Tour de France for TV 2, men lige nu skal han have besvaret mange henvendelser. Folk vil nemlig gerne vil cykle med Dennis Ritter til Tour de France-starten i juli, fortæller han til BT.

»Det vælter ind med henvendelser og folk vil rigtig gerne med. Scleroseforeningen er sammen med mig i gang med at sammensætte et hold,« siger cykeleksperten.

Cykelturen bliver Dennis Ritter nødt til at tage, efter han blev overmodig under sommerens OL på live-tv.

»Hvis Almaz Ayana ikke vinder den her, så cykler jeg til Tour de France næste år,« sagde han under kvindernes 5.000-meter-løb.

Almaz Ayana var den største favorit til at vinde guld, men hun måtte tage til takke med en bronzemedalje, og en skuffet Dennis Ritter må altså bide i det sure æble og gøre alvor af sine ord. Han har gjort det til et projekt sammen med Scleroseforeningen og Peloton, og nu skal han cykle 737 kilometer til Düsseldorf, hvor Touren starter.

Og det griner han meget af i dag, da BT snakker med ham.

»Det er simpelthen bare en sjov ide, der opstod, da den påstand fløj ud af munden på mig under OL. Og så knalder vi det op på en fin sag, nemlig kampen mod sclerose,« siger han.

Tænker du dig om en ekstra gang, inden du igen forudsiger sportsresultater?

»Haha - ja, det gør jeg jo nok. Men jeg er faktisk ikke ked af den der fortalelse. Faktisk synes jeg, der er kommet en fed udfordring og en fed event ud af det. Så set i det lys, kunne jeg godt finde på at gøre det igen. Men man skal nok passe på, hvad man lover, har jeg lært. Jeg står ved mit ord, og det blev jeg også kærligt mindet om af min medkommentator under OL, der nævnte den 8-10 gange.«

Dennis Ritter skal sammen med holdet cykle en non-stop tur til Düsseldorf, og forventningen er, at det vil tage omkring et døgn at køre distancen.

Også på Facebook er henvendelserne haglet ind, og brugerne er utrolig positive over for den gode sag, Dennis Ritter nu skal cykle for.

TV 2-værten har genoptaget sin cykeltræning, selvom han tidligere måtte stille cykelskoene på hylden i raseri. Han blev nemlig udsat for tyveri af sine dyre cykler flere gange, og det frustrerede ham.

Men det vil altså være Dennis Ritters egen cykel, der skal opleve turen til Tour de France starten til sommer, fortæller han:

»Det er min egen cykel, jeg skal køre på. Alting ændrer sig heldigvis. Og nu har jeg mulighed for at opbevare min cykel et mere sikkert sted, hvor der ikke er så stor risiko for tyveri. Jeg er så småt begyndt at cykle igen. Jeg kan jo ikke undvære det, for det er så dejlig en motionsform. Så det kan jeg ikke bare lægge på hylden fra den ene dag til den anden.«

Dennis Ritter har altid elsket cykling, og han kunne ikke lægge cyklingen fra sig, selvom han blev frustreret over de mange cykeltyverier, han var udsat for.
Dennis Ritter har altid elsket cykling, og han kunne ikke lægge cyklingen fra sig, selvom han blev frustreret over de mange cykeltyverier, han var udsat for. Foto: Simon Læssøe
Vis mere

Tour de France begynder lørdag 1. juli, og Dennis Ritter og holdet er forhåbentlig nået frem inden.