Patrick Nielsen er færdig som bokser hos promotor Team Sauerland. Det bekræfter Nisse Sauerland. Også Abdul Khattab er uden en aftale.

Danmarks i øjeblikket største professionelle boksenavn står lige nu uden en promotorkontrakt og udsigt til flere kampe. Patrick Nielsen og Team Sauerland er efter otte års samarbejde gået hvert til sit.

Derfor er 26-årige Patrick Nielsen i princippet arbejdsløs som professionel bokser.

Det fortæller Nisse Sauerland til BT.

»Patrick har ikke længere en kontrakt med os, og derfor er han fri til at gå ud og arbejde med andre, hvis han vil det. Det er hans eget valg nu,« siger promotoren.

Nisse Sauerland forklarer, at Patrick Nielsens kontrakt med Team Sauerland udløb i forbindelse med danskerens brutale nederlag til engelske John Ryder i oktober måned sidste år i London. Og siden har parterne ikke kunnet nu hinanden i forhold til fremtiden.

»Der har egentlig ikke været en forhandling. Vi har talt sammen, og vi har også tilbudt ham en kamp i marts måned. Det var Patrick åbenbart ikke klar til. Men i bund og grund er det bare sådan, at Patrick må gøre, som han nu engang vil.«

Nisse Sauerland fortæller, at han stadig tror, at Patrick Nielsen kan komme tilbage. Det bliver bare ikke hos Team Sauerland, som situationen ser ud lige nu.

»Jeg er sikker på, at vi kunne have bygget Patrick op til noget stort igen, men samtidig er hans nuværende værdig på markedet meget lav. Men vi vil fortsat arbejde med hans bror Micki Nielsen,« siger Nisse Sauerland og fortsætter:

»På et personligt plan er jeg da lidt skuffet, men jeg betragter stadig Patrick som en ven. Men i forhold til boksningen får jeg konstant nye folk ind, så livet går videre uden ham. Patrick fik en stor mulighed flere gange, og han leverede ikke.«

Det er ikke kun Patrick Nielsen, der ser ud til at være færdig hos Team Sauerland. Det samme gælder bokseren Abdul Khattab.

24-årige Abdul Khattab, også kendt som ’Kesslers lærling’, bekræfter over for BT, at han står uden en gældende promotor-kontrakt med Team Sauerland.

»Lige nu træner jeg og venter på, at der sker noget. Jeg havde troet, at jeg skulle bokse den 10. marts, men det skal jeg ikke alligevel,« siger Abdul Khattab og fortsætter:

»Jeg har bokset min sidste kamp i forhold til min kontrakt med Team Sauerland, og vi har ikke rigtig talt sammen om at forlænge den. Det var meningen, at min manager skulle tale med Nisse om det, men jeg tror, at Nisse har travlt med deres stævner med World Boxing Super Series.«

Abdul Khattab har heller ikke en gyldig aftale med Team Sauerland længere.
Abdul Khattab har heller ikke en gyldig aftale med Team Sauerland længere. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Abdul Khattab var senest i ringen i oktober måned, hvor han boksede uafgjort på udebane mod den stærke tysker Ronny Mittag. Her var Mikkel Kessler i ringhjørnet hos Abdul Khattab, som dagligt træner hos den tidligere danske verdensmester.

Abdul Khattab kalder selv sin nuværende situation for uholdbar, fordi han ikke tjener penge, så længe han ikke får kampe.

»Jeg kan ikke få det til at fungere, hvis jeg ikke snart får kampe. Det er jo ved kampene, at jeg tjener mine penge. Jeg får ikke penge andre steder fra eller mellem kampene,« siger Abdul Khattab.

Den danske mellemvægter, der i sin professionelle karriere har vundet 15 kampe, tabt to og bokset én uafgjort, håber, at han igen kan få gang i karrieren. Derfor mødes han i denne uge med blandt andre Mikkel Kessler for at lægge en plan for fremtiden.

»Jeg skal mødes med min manager og dem, der altid har hjulpet mig (Mikkel Kessler, red.) i denne her uge, og så må vi se, hvad der sker. Jeg udelukker ikke noget, men det skal selvfølgelig være på samme præmisser. Jeg mangler at få kampe for at udvikle mig. Jeg får én til to kampe om året, og det er ikke nok. Jeg skal i hvert fald op på fire til fem kampe om året,« siger Abdul Khattab.

I forhold til Abdul Khattab fortæller Nisse Sauerland, at det er en situation, man må sætte sig og se på.

På vegne af Patrick Nielsen fortæller manager Simon Lundt til BT, at bokseren ikke har nogle kommentarer til sin nuværende situation.

Patrick Nielsen har dog et tilbud om en kamp på hånden. Således tilbød Mogens Palle i seneste uge Patrick Nielsen en kamp mod Jeppe Morell i forbindelse med det kommende Danish Fight Night-stævne i april.