Han burde have været hyldet, tiljublet og båret rundt i kongestol. Den østrigske skihopper Stefan Kraft satte nemlig ny verdensrekord, da han ramte 253,5 meter i weekenden. Men efterspillet har været alt andet end hyldest.

Et billede af Stefan Krafts dragt har nemlig sat spekulationerne i gang. Her ser man, at østrigeren er våd i numsen, og da han samtidig også var helt nede i knæ i sin landing, mener nogle konkurrenter, at hoppet burde have været dømt som et fald og dermed ikke godkendt.

»Jeg ved ikke, hvad det er. Måske er det Photoshop,« grinede Stefan Kraft selv kort efter hoppet ifølge norsk TV 2.

Se billedet fra TV 2 Norge her:

Foto: TV 2 Norge
Vis mere

Senere gik Stefan Kraft lidt mere seriøst til forsvar for sin verdensrekord, da billederne blev ved med at florere, og konkurrenterne fortsatte med at betvivler østrigeren.

»Vi så på min dragt, at alt var tørt, ingen våde pletter, og jeg tror ikke, jeg har været nede i noget,« sagde Kraft til Nettavisen.

En af konkurrenterne, der satte spørgsmålstegn ved Stefan Krafts landing på de 253,5 meter, var den norske skihopper Johann Forfang.

»Er man nede med røven, så er det jo et fald,« siger Johann Forfang ifølge norsk TV 2.

Stefan Krafts verdensrekord er dog en realitet. For hoppet blev godkendt, og derfor kan østrigeren nu ikke fratages sin rekord. Men han må leve med tvivlen, indtil rekorden bliver overgået. For det er op til hopperen selv at melde ind, hvis han har været nede.

»Hvis hopperen siger, at han ikke var nede, er der ikke noget, vi kan gøre. Desuden er der en ny regel, som siger, at man kan ramme bakken med en del af kroppen. Har man én hånd nede, er det fint, men har man begge, tæller det som et fald,« siger den østrigske løbsdirektør Walter Hofer.