Stemningen var elektrisk i Alexandra Palace i London, da det søndag aften blev afgjort, hvem der er verdens bedste dartspiller. Det blev skotske Gary Anderson.

Der er formentlig mange, der forbinder spillet med dartpilene med bajere og bodega, men i Storbritannien er det en voldsomt populær sport, som søndag aften bød på spænding til det sidste.

Dysten stod mellem den forsvarende verdensmester Gary Anderson og den 15 år yngre modstander Adrian Lewis med førstnævnte som svag favorit. Et opgør mellem to af sportens største navne, der begge tidligere har vundet et verdensmesterskab.

Skotten Anderson og engelske Lewis virkede da heller ikke specielt tynget af presset i den stemningsfyldte arena blandt fadøl og højtråbende fans. Adrian Lewis kom bedst fra start og fik fyret godt op under hjemmepublikummet i den engelske hovedstad, men rutinerede Gary Anderson kæmpede sig godt tilbage med flere '180's' (det maksimale udbytte af tre kast.red), som traditionen tro råbes ud blandt publikum af speakeren på stedet.

Det fyrede op under 45-årige Gary Anderson, som kom foran både 5-3 og senere 6-4 i finalen, der spilles indtil første mand har vundet syv sæt.

Herefter ventede et drama ved stillingen 6-5, hvor nervøsiteten for en kort stund så ud til at drille de to dartstjerner. Gary Andersson kæmpede med at komme afgørende foran, men efter en bulls eye i afgørende sæt ramte han et momentum, han aldrig slap.

En dobbelt 12'er blev sikkert sat på skiven, da chancen bød sig, og så genvandt Gary Anderson VM-titlen som den femte dartspiller gennem tiderne.