Et sportsliv med stor succes, men også med skader, førte til et liv med søvnløshed.

Sådan har virkeligheden været i lange perioder for superstjernen Lindsey Vonn, der er en af de mest succesfulde og feterede skistjerner nogensinde.

Den 37-årige tidligere olympiske guldvinder og firedobbelte verdensmester fortæller nu for første gang om de problemer, hun har kæmpet med, siden hun indstillede sin succesfulde karriere – som følge af skader – i 2019, hvor hun fik en stor knæoperation.

Det sker i et åbenhjertigt interview i Today Show.

Foto: CAROLINE BREHMAN
Vis mere

»Jeg har faktisk lidt af søvnløshed i noget tid. Det begyndte, da jeg fik min første store knæoperation,« fortæller amerikaneren i tv-programmet:

»Som atlet er det vigtigt at få sin søvn. Jeg lå i sengen efter operationen i mange smerter og prøvede at sove, men jeg kunne ikke. Angsten, det medførte, fik mig ud i et dårligt mønster, hvor jeg ikke kunne sove gentagne gange,« lyder det videre.

Lindsey Vonn fortæller dog, at hun nu efter flere år har fundet en behandling, der har hjulpet hende til at finde ro om natten.

»Jeg er rask og sund og føler mig veludhvilet. Jeg har fået meget energi tilbage i hverdagen. Det er rart at kunne dele det og tale om det,« siger Vonn, som tidligere har fortalt åbent om depression, som hun også i perioder har været plaget af, siden hun var teenager.