En æra i skisporten er ovre.

Amerikanske Lindsey Vonn har kørt sit sidste professionelle skiløb, da hun søndag vandt VM-bronze i styrtløb.

Derfor kan den 34-årig amerikaner allerede begynde at se tilbage på en karriere, hvor hun blot var fire World Cup-sejre fra legendarisk Ingemar Stenmarks rekord på 86 World Cup-sejre.

En af oplevelserne, der sidder fast i Lindsey Vonns hukommelse, er en træningslejr i starten af det forrige årti. Her var amerikaneren afsted med den norske alpin-skiløber Kjetil André Aamodt, der ikke var imponeret dengang.

Corinne Suter, Ilka Stuhec, Lindsey Vonn udgør medlajeskamlen ved søndagens World Cup.
Corinne Suter, Ilka Stuhec, Lindsey Vonn udgør medlajeskamlen ved søndagens World Cup. Foto: LEONHARD FOEGER
Vis mere

»Vi trænede hårdt. Vi havde en polsk svømmetræner, og havde en session på tre timer. Der kom nogle tårer fra Lindsey Vonn. Jeg tvivlede på hende, og jeg tænkte vel egentlig: ‘Hende der kommer aldrig til at vinde et skiløb’,« sagde Aamodt i NRKs VM-dækning ifølge Dagbladet, inden han konstaterede:

»Så den såkaldte ekspert tog totalt fejl.«

Dagbladet har spurgt Lindsey Vonn til netop den træningslejr som hun tydeligt husker fra de tidligere år af sin skikarriere.

»Det var der, jeg virkelig lærte at skubbe min krop til det ekstreme. Jeg har aldrig trænet så hårdt, og det er helt rigtigt, hvad Aamodt siger. Jeg græd. Jeg græd i telefonen med min far hver aften, og jeg ville hjem. Det var brutalt, men jeg blev og lærte, hvad det virkelig vil sige at være hård,« sagde Lindsey Vonn til Dagbladet.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Vis mere

Det norske medie beskriver, hvor Lindsey Vonn så ud til at være i store smerter efter sit sidste løb.

Her måtte hun blandt andet have hjælp, for at komme op af en trappe til pressemødet efter løbet.

Og smerterne er netop, hvad der får hende til at stoppe karrieren.

»Min krop er ødelagt og kan ikke laves, og den tillader mig ikke at få den sidste og endelige sæson, jeg drømte om. Min krop skriger, at jeg skal stoppe, og det er på tide, jeg lytter,« skrev Lindsey Vonn om sit karrierestop.