Efter en tæt finale løb Schweiz' curlinglandshold med VM-titlen i Silkeborg Sportscenter.

Schweiz kunne søndag lade sig hylde som vinder af VM i curling efter finalesejr på 8-7 over de olympiske mestre fra Sverige.

Det skete i Silkeborg Sportscenter, der dannede ramme om kvindernes VM.

Schweiz vandt senest VM i 2016, mens de svenske kvinder ikke har vundet, siden mesterskabet blev afholdt i Esbjerg i 2011.

Turneringen er de seneste to år vundet af Canada, som forsømte at spille sig videre fra de indledende kampe i år.

Sverige var omvendt suveræn i det indledende spil, hvor holdet vandt 11 af 12 kampe og blandt andet slog Schweiz. Men i finalen var det helt lige.

Først førte Sverige, så Schweiz, og sådan fortsatte det helt til slutningen af tiende ende, hvor Sverige med en dramatisk sidste sten udlignede til 7-7.

Det kastede en ekstra ende af sig, hvor Schweiz med en sikker sidste sten snuppede guldet.

Bronzekampen blev spillet tidligere søndag.

Den endte med sydkoreansk sejr på 7-5 over Japan, og Sydkorea tog dermed sin første VM-medalje nogensinde.

De danske curlingkvinder røg ud tidligere på ugen og var aldrig i nærheden af at spille sig videre til de afgørende runder i turneringen.

Skipper Madeleine Dupont og resten af holdet tabte deres første seks kampe, før de fik pyntet på det samlede resultat.

Danskerne sluttede med tre sejre og ni nederlag, og det var langt fra top-6, som gav en billet videre.