"Det var lige til øllet. En hundrededels forskel. Men det var nok."

Morten Dalgaard Madsens ord faldt med en stort smil efter DM-guldet på 100 meter på Aarhus Stadion.

Med 10,64 sekunder i 0,8 sekundmeter modvind slog han ghanesiskfødte Festus Asante med mindst mulige margin og blev den første sprinterkonge siden Jesper Simonsen i 2010, som genvandt titlen.

Tiden var et stykke fra den 20-årige Skive-løbers personlige rekord på 10,38, men nu bliver der for alvor skruet op..

Efter studentereksamen i år tager han et sabbatår for at satse helhjertet med inde-VM til marts i Portland, Oregon, som det første store mål.

Morten Dalgaard Madsen trænes af Hans Henrik Aackmann og sin farfar, Erik Madsen, som vandt DM-guld på 100 meter i 1961. Også på Aarhus Stadion.

»Jeg måtte arbejde hårdt i dag. Festus Asante lagde ud som en torpedo og havde klart bedste start. Jeg er lykkelig for sejren, men min første titel kommer den ikke helt på højde med,« siger Danmarks hurtigste mand.

Morten Dalgaard Madsen og Festus Asante var for år tilbage klubkammerater i Skive, mens DM-sølvvinderen i dag repræsenterer Hvidovre AM.

17-årige Simon Hansen fra Aarhus 1900 blev treer i 10,81, mens 2011-mesteren Andreas Trajkovski sluttede på femtepladsen i 10.90.

Andreas Trajkovski brugte 100 meter som opvarmning til søndagens længdespring og var langtfra tilfreds.

»Jeg har ikke løbet ret meget sprint i år, men det bliver anderledes næste år. Bare vent og se,« siger en sammenbidt Andreas Trajkovski.

For to år siden vandt en 15-årig Kristoffer Hari DM-guld, men det er ikke meget, man har set til Hvidovre-sprinteren i denne sæson. Kun to løb er det blevet til. For andet år et DM uden 'Dynamit Hari', som var Europas hurtigste 15-årig.

Anna Emilie Møller, netop fyldt 18, havde været på ferie i Italien efter sølvet på 5000 meter og bronzen på 3000 meter ved junior-EM, men det forhindrede hende ikke i at blive dansk mester på 1500 meter i sin første sommersæson. Præstationen sættes i relief af, at det blot var hendes tredje start på distancen.

På en forrygende spurt gik supertalentet forbi rivalen Maria Larsen, KIF, med 40 meter tilbage og vandt i 4.32.84.

»Jeg var meget i tvivl, om jeg ville vinde, da Maria rykkede 200 meter før mål, men jeg havde dét ekstra i spurten. 1500 meter er en kort distance for mig, men dejligt med en sejr i et langsomt og taktisk løb, hvor der først blev løbet hurtigt på sidste omgang,« siger fremtidshåbet.

Anna Emilie Møller trænes af den tidligere maratonstjerne Kersti Jakobsen og er i de bedste hænder hos Blovstrød Løverne.