Golfspilleren Nicolai Højgaard er udtaget til det europæiske hold, som senere på måneden skal dyste mod USA i Ryder Cup.

Danskeren blev officielt udtaget af kaptajnen Luke Donald ved en præsentation af holdet mandag eftermiddag.

Dermed bliver han den fjerde danske golfspiller, der får plads i den prestigefyldte duel.

Tidligere har Thomas Bjørn, Søren Hansen og Thorbjørn Olesen haft samme ære.

Modsat broren Rasmus Højgaard er Nicolai Højgaard udtaget til det europæiske Ryder Cup-hold. (Arkivfoto)
Modsat broren Rasmus Højgaard er Nicolai Højgaard udtaget til det europæiske Ryder Cup-hold. (Arkivfoto) Foto: Cliff Hawkins/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Olesen var den seneste deltager med dansk pas, da han var med til at besejre amerikanerne i 2018.

Forud for mandagens udtagelse var Thorbjørn Olesen også nævnt som en af kandidaterne til at snuppe en plads på Europas hold, og det samme var Nicolai Højgaard tvillingbror, Rasmus Højgaard.

Men det blev altså 22-årige Nicolai Højgaard, som kan se frem til sin debut på den helt store scene i italienske Guidonia Montecelio.

Stortalentet har vist god form på det seneste med en tredjeplads i Czech Masters og en delt femteplads i Omega European Masters.

Hans to sejre på DP World Tour kom i 2021 og 2022. Til gengæld viste han tidligere i år sit værd i turneringen Hero Cup, hvor det kontinentaleuropæiske hold besejrede Storbritannien og Irland.

Luke Donald skulle personligt pege på seks spillere, der skal med på det europæiske hold.

Ud over Højgaard faldt valget på Shane Lowry fra Irland, Ludvig Åberg fra Sverige, Sepp Straka fra Østrig samt Tommy Fleetwood og Justin Rose fra England.

I forvejen havde seks spillere automatisk sikret sig en plads på baggrund af de point, de har skrabet sammen i diverse turneringer.

Det drejer sig om nordirske Rory McIlroy, spanske Jon Rahm, skotske Robert MacIntyre, norske Viktor Hovland samt englænderne Tyrrell Hatton og Matt Fitzpatrick.

Allerede i sidste uge stod det klart, at USA's hold tæller Scottie Scheffler, Wyndham Clark, Brian Harman, Patrick Cantlay, Max Homa og Xander Schauffele, der har kvalificeret sig via ranglisterne.

De suppleres af Sam Burns, Rickie Fowler, Brooks Koepka, Collin Morikawa, Jordan Spieth og Justin Thomas, som den amerikanske kaptajn, Zach Johnson, har udpeget.

Europa har vundet syv af de seneste ti udgaver af den kontinentale duel, men USA er forsvarende mester efter sejren i 2021.

Thomas Bjørn er i år vicekaptajn på Europas hold.