DR sendte lørdag aften deres direkte tv-transmission Sport 2015 fra Boxen i Herning, hvor der uddeles 10 priser og kåres et nyt medlem af Hall of Fame. Her er det "BT Guld" der gik til roeren Rene Holten Poulsen
DR sendte lørdag aften deres direkte tv-transmission Sport 2015 fra Boxen i Herning, hvor der uddeles 10 priser og kåres et nyt medlem af Hall of Fame. Her er det "BT Guld" der gik til roeren Rene Holten Poulsen Foto: Henning Bagger

Stort set alt, hvad René Holten Poulsen rørte ved i 2015 blev til guld. Det belønnede kollegerne i sportens verden ved at kåre ham som en suveræn vinder af BT Guld.

René Holten Poulsen blev i lørdag aften det nyeste navn i den flotte og lange række af sportsfolk, der oplever den ære, det er at vinde BT Guld.

Kajakroeren blev en suveræn vinder af prisen og de medfølgende 25.000 kroner, da vi her på BT bad 40 sportsfolk stemme blandt 10 udvalgte kandidater i kampen om, hvem der havde leveret sportsåret 2015s største præstation.

DR Sport 2015

»Pengene er selvfølgelig gode, og dem tager jeg glad med, men det, der virkelig betyder noget for mig, er den anerkendelse, der ligger i prisen her,« siger René Holten Poulsen, der også selv har mærket, at 2015 har været et år, hvor tingene er gået hans vej, og hvor han også er blevet dygtigere til at finde en balance i sit liv.

»For mig blev det her året, hvor jeg både sportsligt, men også uden for sporten har været mere rolig og afbalanceret, hvilket har gjort, at jeg har præsteret bedre i kajakken. Jeg har været mindre bekymret, og jeg har blandt andet ikke været så bange for at give mig selv en halv fridag, hvis det var nødvendigt. Den ro og balance har gjort mig meget bedre i min sport,« mener René Holten Poulsen.

26 af de 40 sportsfolk i komitéen valgte at give René Holten Poulsen enten et, to eller tre point – og 12 af dem tildelte ham de maksimale tre point.

En af dem var Lotte Friis, som selv tidligere har været meget tæt på at vinde prisen. I sin argumentation for at stemme på René Holten Poulsen siger hun blandt andet:

»Jeg har jo altid ment, at ved BT Guld går guld forud for alt andet, og OL-discipliner går ofte forud for ikke-OL-discipliner. René vandt VM-guld i en OL-disciplin, og så trækker det jo ikke ned, at han vandt yderligere et VM-guld,« siger Lotte Friis.

Rene Holten Poulsen fik næsten dobbelt så mange stemmer som nummer to, der blev ishockeymålmand Frederik Andersen. Nummer tre blev orienteringsløberen Maja Alm.

René Holten Poulsen vinder prisen for i august at være blevet dobbelt verdensmester, da han både vandt 500 - og 1.000 meter enerkajak. Få uger efter vandt han også for-OL i toerkajak, og de præstationer er med til at gøre ham til et af de varmeste bud på olympiske medaljer ved OL til sommer i brasilianske Rio.

Dermed kan han også tage en alvorlig revanche for karrierens største skuffelse, som fandt sted, da han ved OL i London i 2012 måtte nøjes med en fjerdeplads i 1.000 meter enerkajak. Det var efter det løb, at han i et interview kom for skade at kalde guldvinderen fra Norge, Eirik Verås Larsen, for ’en gammel krage’.

Selv betonede René Holten Poulsen i et interview her i BT tidligere på ugen, at netop den historie, han har været igennem, hvor han skulle rejse sig igen efter skuffelsen i London, i hans egne øjne gør ham til en værdig vinder af BT Guld.

»Hele min historie for at komme hertil, hvor jeg er nu, har været særlig. Der var mange skæld ud og holdninger til min præstation ved OL i 2012, hvor jeg efter at være blevet nummer fire fik givet det her interview, hvor jeg kaldte min konkurrent en gammel krage, som gør min vej hertil speciel. Derudover vil jeg pege på, at jeg har leveret varen året før OL og vundet guld i en olympisk disciplin,« siger BT Guld-vinderen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.