Mogens Palle-bokseren Ditlev Rossing udfordrer kollegaen Micki Nielsen. Han har dog et ret opsigtsvækkende krav til sin ønskemodstander.

Det er nemlig ikke nok for Ditlev Rossing kun at overtale Micki Nielsen til at tage en kamp mod ham i cruiservægt.

Ungdomsverdensmesteren hos WBC stiller i samme omgang to ufravigelige krav, som nok vil blive modtaget med en vis vrede hos Micki Nielsen.

Det ene krav er et neutralt dommerpanel, men samtidig skal Micki Nielsen også være villig til at lade sig dopingteste før kampen. I sig selv et rimeligt krav, men måden, det bliver leveret på, er opsigtsvækkende. Det ligner en henvisning til den dopingsag, som Micki Nielsen blev dømt for i Sydafrika. Men som han selv har afvist at være skyldig i.

Ditlev Rossing vil have et danskeropgør mod Micki Nielsen. (Pressefoto)
Ditlev Rossing vil have et danskeropgør mod Micki Nielsen. (Pressefoto)
Vis mere

Derfor ligner Ditlev Rossings krav om dopingtest en regulær provokation over for Micki Nielsen, men også i forhold til bokserens brødre Patrick- og Kevin Nielsen. Her udtaler Ditlev Rossing følgende:

'Jeg kan jo se, at Micki Nielsen og hans lillebror Kevin Nielsen begge er blevet taget for doping tidligere for henholdsvis testosteron og anabolske steroider. Og Patrick Nielsen missede en dopingkontrol i 2016. Så jeg vil selvfølgelig stille krav om, at der skal afleveres dopingprøver i forbindelse med en sådan kamp,' siger Ditlev Rossing i en pressemeddelelse.

Ditlev Rossing er sikker på, at han vil slå Micki Nielsen, hvis de mødes. Først skal Ditlev Rossing dog lige vinde sin kommende kamp den 15. september mod Viktor Polyakov i Frederiksberg Hallerne ved Danish Fight Night.

Nordic Fight Night i Albertslund Musikteater lørdag den 15. februar 2014. Gogita Gorgiladze fra Georgien kæmper om WBC Youth World Title i cruiservægt mod danske Micki Nielsen. Det blev en sejr til Micki Nielsen, som måtte kæmpe alle 10 runder, da han slog sin hånd i starten. (Foto: Betina Garcia/Scanpix 2014)
Nordic Fight Night i Albertslund Musikteater lørdag den 15. februar 2014. Gogita Gorgiladze fra Georgien kæmper om WBC Youth World Title i cruiservægt mod danske Micki Nielsen. Det blev en sejr til Micki Nielsen, som måtte kæmpe alle 10 runder, da han slog sin hånd i starten. (Foto: Betina Garcia/Scanpix 2014) Foto: Betina Garcia
Vis mere

»Mit potentiale rækker langt ud over Danmarks grænser. Jeg vil gerne op og bokse de helt store kampe. Men derfor kan jeg jo godt starte med at bevise, at jeg er den bedste cruiservægter i Danmark og i resten af Norden,« siger Ditlev Rossing og fortsætter:

»Jeg ved, at jeg er bedre end Micki, selvom han har været professionel i fem år længere end mig. Der er kun én, der kan være den bedste cruiservægter i Danmark, og det er mig. Derfor vil jeg ikke have noget imod at møde ham nu, så jeg kan komme videre derfra.«

B.T. har været i kontakt med Micki Nielsens manager, Simon Lundt. Han afviser ikke, at en kamp mod Ditlev Rossing kunne komme på tale.

»Lad nu lige Rossing vinde sin næste kamp først, og så lad os tale om det. Der er ingen grund til, at Ditlev Rossing skal gå og tænke over for meget før sin kamp,« siger Simon Lundt og tilføjer:

»Det er ikke noget problem med at blive testet. Men der er heller ingen grund til at stille krav og tale om doping, før man har en aftale om noget. Vi kunne mødes først og tale om det, og så kan han fremsætte sine krav. Det er måden at gøre det på.«