LeBron James kan i den kommende uge slå Lakers-legenden Kareem Abdul-Jabbars pointrekord i NBA fra 1989.

Los Angeles Lakers-stjernen LeBron James er på nippet til at blive den mest scorende spiller i NBA's historie.

Den 203 centimeter høje forward lavede 27 point i Lakers' 126-131-nederlag til New Orleans Pelicans lørdag aften lokal tid.

Dermed mangler "King James" nu kun 36 point for at slå Lakers-legenden Kareem Abdul-Jabbars rekord på 38.387 point fra 1989.

Han vil have to muligheder for at erobre det, han har kaldt "en af de største rekorder inden for sport" på hjemmebane i næste uge. Det sker, når Lakers tager imod Oklahoma City Thunder tirsdag og Milwaukee Bucks torsdag.

Billetpriserne til disse to kampe er eksploderet, og Hollywoods største stjerner ventes at sidde klar på de forreste pladser.

Ifølge billetsiden Vivid Seats koster den billigste billet til tirsdagens opgør mod Oklahoma City Thunder lige nu 291 dollar - cirka 1.980 kroner - mens gennemsnitsprisen er steget med 390 procent siden sæsonstarten og kosters 1.152 dollar - eller svimlende 7.840 kroner.

Mod Milwaukee Bucks skal man have en endnu tykkere tegnebog for at overvære kampen.

Her koster det minimum 476 dollar, 3.239 kroner og gennemsnitligt lidt over 1.300 dollar - 8.860 kroner.

Fans over hele verden har ventet ivrigt på, at LeBron James skal nå milepælen, og basketball-ligaen har meddelt, at enhver kamp, hvor han har en rimelig chance for at slå rekorden, vil blive vist på landsdækkende tv.

På nuværende tidspunkt er det kun et spørgsmål om, hvilket slags skud han vil indtage titlen med.

LeBron James er under opvarmningen forud for de seneste kampe blevet set øve Kareem Abdul-Jabbars ikoniske "skyhook", så en hyldest til den 75-årige tidligere Lakers-spiller kan muligvis være på vej.

Kareem Abdul-Jabbar var i sin lange karriere kendt for sit skyhook, som er et kast, hvor han sendte bolden i en stor bue over sit eget hoved mod kurven.

Den 38-årige James er i gang med sin 20. sæson i NBA og har ikke vist nogen tegn på at sænke tempoet. Han har i gennemsnit stået for flere end 30 point per kamp og er blevet udtaget til All Stars-holdet 19 gange.

Slår LeBron James rekorden for den mest scorende spiller i NBA's historie, vil det samtidig fremme hans chancer for at blive anerkendt som den bedste basketballspiller gennem tiden.

I den diskussion er der ofte uenighed om, hvorvidt det er LeBron James eller Chicago Bulls-legenden Michael Jordan.