Lyt til artiklen

Det er blot fire dage siden, at det vellykkede og veloverståede VM i Herning sluttede.

Nu venter et nyt muligt eventyr for prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, tidligere dressurtræner for det danske landshold.

Som træner for blandt andre stjernerytteren Cathrine Laudrup-Dufour overværede den danske prinsesse ikke blot Dufours flotte resultater, men også det danske landsholds historiske guldsejr i holdkonkurrencen i dressur.

Her formåede de danske guldvindere også at kvalificere Danmark til OL i Paris i 2024.

Prinsesse Nathalie kan derfor se frem til en masse træningstimer med de to guldvindere, Daniel Bachmann Andersen og Cathrine Laudrup-Dufour.

I et interview med Billed-Bladet under VM afviste den danske prinsesse heller ikke, at hun potentielt selv kunne gøre landsholdscomeback.

»Jeg har en fantastisk dejlig otte år gammel hest, Fifty Cent, som jeg købte som føl. Og som jeg altid siger … jeg skynder mig langsomt. Så lad os nu se. Hvis den er god nok, så vil jeg prøve, og hvis den ikke er god nok, så har jeg en fantastisk dejlig ridehest derhjemme. Han er en meget talentfuld hest, men jeg tager det stille og roligt,« sagde prinsessen under VM i Ridesport til Billed-Bladet.

Prinsesse Nathalie har tidligere selv været en del af det danske dressurhold og været med til at repræsentere Danmark ved OL to gange. I 2008 var hun med at ride en bronzemedalje hjem ved OL i Beijing, og i 2012 ved legene i London blev det til en 4.-plads med holdet og en individuel 12.-plads.

Prinsesse Nathalie på sin tidligere stjernehest Digby.
Prinsesse Nathalie på sin tidligere stjernehest Digby. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Prinsesse Nathalie er i dag 47 år, og hendes alder er absolut ingen hindring for at fortsætte på topplan i ridesporten.

Den tidligere landstræner fortalte under OL i Tokyo, at hun gerne ville have endnu en tur på den store scene ved et OL, sagde hun i et interview med B.T.

»Det er noget helt specielt. Vores sport er en, vi kan dyrke i lang tid endnu. Det er ikke som tennisspillere eller fodboldspillere, hvor du har en begrænset årrække, du kan udføre sporten i. Vi kan blive ved, til vi er 60-65,« sagde Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

Det næste, der venter for prinsessen og hendes to ryttere, er et World Cup-stævne, der afholdes i Aarhus i uge 42.