Tilbage i 2011 meddelte den tidligere danske badmintonstjerne, Camilla Martin, at hun skulle skilles fra sin mand, Lars Nygaard. En beslutning, parret dengang var enige om, men efter blot halvandet år som separerede fandt de sammen igen.

Og i den periode parret ikke var sammen, gik Camilla Martin til psykolog. Noget, der skulle vise sig at have stor indflydelse på hende.

»Det var en børnepsykolog i fodformede sko. Knud. Det handlede egentlig om, hvordan vi skulle agere i forhold til børnene, og, typisk mig, så ryger snakken over på Lars, og så får han lige et hug. Knud sad der med foldede ben, og så sagde han stille og roligt: ”Bare fordi du synes eller føler noget, så mærker verden omkring dig ikke det samme”. Det ramte simpelthen hovedet på sømmet: Nej, jeg kan ikke forvente, at Lars, mine veninder, min mor føler det samme som mig,« siger Camilla Martin til Alt for damerne, hvor hun åbner op om skilsmissen, der blev en realitet efter seks års ægteskab.

Ordene fra psykologen gjorde dog ikke udslaget alene for Camilla Martin, der i dag dækker Superligaen som vært hos TV3 Sport.

For med de mange samtaler fulgte der også en ny hverdag, hvor hun skulle bryde med sine dårlige vaner. Noget, hun kæmpede med, men som også lykkedes i sidste ende for hende og Lars Nygaard, der arbejdede på deres problemer.

Parret fandt sammen igen efter halvandet år, dog i en konstellation, som dog vakte undren i deres omgangskreds. For Lars Nygaard beholdt den lejlighed, som han boede i i Lyngby, og han sov der også to gange om ugen, imens Camilla Martin boede i huset i Holte.

En løsning, der fungerede godt for dem.

»Jeg måtte forsvare det over for veninder, der mente, at det var mærkeligt, at han skulle derind og ”holde ferie”. Jeg var sådan, ”helt ærligt, jeg er 40 år, jeg skal fandeme nok selv håndtere, om det er for meget eller for lidt”. Det er noget med at turde at stå på mål for de valg, man træffer. Det var bare sådan, Lars kunne være i vores forhold på det tidspunkt, og det var en god måde for os at finde tilbage på,« siger Camilla Martin, der kalder Lars Nygaard sin bedste ven og fortæller, at parret i dag er gode til at grine ad tingene i den travle hverdag. For mens Lars Nygaard arbejder som it-udvikler, kan Camilla Martin i år fejre 10-års jubilæum hos TV3 Sport, hvor hun blandt andet toner frem på skærmen hver søndag i fodboldmagasinet 'Onside'.

Det var samme program, hun startede på i 2007, og tilbage i maj fortalte hun til BT, hvordan hun havde udviklet sig meget i løbet af de sidste ti år.

Det var nemlig ikke en tv-vært, der var helt rolig, da hun startede.

»Det var en Camilla, der gik ind til det uden at vide, hvad det ville ende med. Jeg var usikker, famlede og søgte efter en retning. Det var svært at overskue samtidig med at være på live-tv, hvor alt fanger. Men jo flere gange jeg lavede tingene, jo mere blev det en vane, og jo flere ting turde jeg. Den største udfordring var engelsk fodbold, for hvis Superliga-publikummet er nørdet og fintfølende, er det engelske det endnu mere, fordi der er så meget historie. Der ville jeg blive bedømt ret hårdt, hvis jeg lavede fejl, og det er jeg nok også blevet,« fortalte Camilla Martin.

Hvor hun befinder sig om ti år, ved hun dog ikke.

»Det er så svært at sige, og livet på TV3 er jo omskifteligt. Hvis jeg har fem år mere, ville jeg være glad, og også for længere. Jeg har aldrig været typen, der har været frisk på at planlægge langt ud i fremtiden. På et tidspunkt kunne der måske komme en chef og sige, at nu er der kommet en rynke for meget, eller at der er en ny, de gerne vil prøve af,« fortalte hun til BT.