Det skulle have været en hyggelig aften i byen.

Den britiske judo-kæmper Winston Gordon, der tre gange har repræsenteret sit land ved OL, blev ramt af en kugle i foden under terrorangrebet i catalanske Cambril torsdag aften.

40-årige Winston Gordon var i Catalonien i forbindelse med en judo-træningslejr, og om aftenen var han taget til middelhavsbyen Cambrils med nogle venner for at få en øl. Den aften udviklede sig katastrofalt, da fem terrorister angreb byen, og da politiet skød og dræbte en af terroristerne, blev Gordon ramt i benet af en rikochetterende kugle.

Det fortæller han til Daily Mail, hvor han beskriver angrebet, hvor i alt fem mænd i en Audi A3 kørte mennesker ned i Cambril således:

»Jeg var sammen med nogle venner, da to piger kom løbende og så meget bange ud. Der var også en ung mand, som jeg stoppede og spurgte, hvad der skete. Han svarede bare: ’Kig derover’. Så så jeg en fyr råbe: ’Allahu Akbar, Allahu Akbar’. Jeg vendte mig med det samme rundt, og sagde: ’kom af sted’,» siger Winston Gordon.

»Fra afstand af lignede han en normal fyr med mørkt hår, men da han kom tættere på, kunne jeg se, at han havde ting tapet fast til sin krop. Det første, jeg tænkte, var, at han var en terrorist med et selvmordsbælte,« siger Winston Gordon om en af de terrorister, der bar et falsk selvmordsbælte, og fortsætter:

»Politiet tog stilling foran ham og sagde, at han skulle stå stille. Men han blev ved med at bevæge sig, og derfor skød de. Der hvor jeg stod, så det ud som om, de skød op i luften for at få hans opmærksomhed,« siger Winston Gordon.

Judokæmperen fortæller herefter, at en af politimændene fandt en ny position, hvor han affyrede flere skud, denne gang efter terroristen, som han ramte og dræbte. Ved politimandens andet skud mærkede Winston Gordon dog en smerte fra benet.

»Da det andet skud blev affyret, var der noget, der rikochetterede og ramte mig i benet. Jeg kunne mærke det med det samme. Det var som om, noget susede forbi mit ben og skar mig […] Jeg tror, kuglen eller noget af den ramte asfalten og sprang videre, for jeg var ikke i skudretningen. Det blødte fra min fod. Det kom som et chok, og jeg havde ikke tid til at tænke,« siger Winston Gordon.

Fire af de fem terrorister var bevæbnet med knive og blev skudt af den samme politimand på det sted, bilen stoppede, mens den femte som Winston Gordon så, nåede at løbe 200 meter, inden også han blev skudt.