Selvom Christian Eriksen har forrygende succes i Ajax, advarer Morten Olsen og Kenneth Perez imod et skifte.

Han er ikke klar. Slet ikke.

Det ville være en kæmpe fejl, hvis Christian Eriksen allerede nu forlader hollandske Ajax Amsterdam til fordel for en topklub i en af verdens fem største ligaer.

Det mener både landstræner Morten Olsen og tidligere fodboldspiller Kenneth Perez, der sidste år afsluttede sin karriere efter 13 år i hollandsk fodbold.

- Han skal blive i Ajax et par år endnu, for han er slet ikke klar til de store ligaer. Hvis Christian Eriksen skal flytte klub, skal han være en dominerende spiller, og så langt er han ikke i sin udvikling, siger Morten Olsen og suppleres af Perez:

- I min verden skal han blive og spille så mange kampe som overhovedet muligt, mens Frank de Boer er Ajax-træner - og blive stærk gennem det.

Flere medier har ellers spekuleret i, at engelske Chelsea har set sig gevaldig varm på den 19-årige dansker.

- Men det ville være en kæmpe fejl at tage for hurtigt til engelsk fodbold. Jeg tror faktisk slet ikke, han passer ind i England. Et bedre bud ville være den spanske liga, siger Kenneth Perez.

Olsen og Perez mener begge, at den hollandske liga er et fantastisk sted for unge spillere at udvikle deres talent.

Søndag eftermiddag har Christian Eriksen og Nicolai Boilesen muligheden for at hente mesterskabet tilbage til Amsterdam i en direkte duel mod Twente, der inden sæsonens sidste kamp fører Æresdivisionen med et enkelt point.

/ritzau/