Picabo Street fejrer at have vundet OL-guld i Super-G i 1998.
Picabo Street fejrer at have vundet OL-guld i Super-G i 1998. Foto: LASZLO BALOGH 78: OLY

Den tidligere OL-guldvinder i skiløb Picabo Street er tiltalt for vold mod sin far lillejuleaften.

Ifølge den amerikanske avis The Salt Lake Tribune er den tidligere OL-guldvinder og verdensmester i alpint skiløb, Picabo Street, tiltalt for vold mod sin far.

Lillejuleaften ringede den nu 44-årige Picabo Street selv til politiet for at fortælle, at hun havde sloges med sin far, den 76-årige Roland Street.

Ifølge afhøringen af Picabo Street forklarede hun, at faderen undervejs havde hevet hende i håret. Hun havde skubbet ham væk med det resultat, at han var røget ned ad trapperne, hvorefter hun havde lukket ham inde og ringet efter hjælp.

Ifølge faderen havde ville han køre til byen fra hjemmet, men han var kommet til at køre sin bil ind i huset, og det var dét, der havde udløst skænderiet.

Roland Street forklarede videre, at hans datter bevidst havde skubbet ham hen mod trappen. Derefter var han faldet ned ad to trappesektioner og måske slået hovedet. Ifølge politiet havde Roland Street både skader på albuen og halsen efter optrinnet.

Picabo Streets tre børn overværede skænderiet mellem deres mor og morfar.

Politiet har efterfølgende tiltalt Picabo Street for et overfald og tre tilfælde af legemsbeskadigelse, der hver især kan give et halvt års fængsel.

I sin aktive tid som skiløber vandt Picabo Street bl.a. OL-guld i Super-G ved legene i 1998 i Nagano, og hun vandt VM i styrtløb i 1996.

Hun vandt desuden World Cup'en i styrtløb i både 1995 og 1996.

Picabo Street er løsladt mod kaution, men hun skal møde i retten 16. februar.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.