Emily Pedersen vandt lørdag begge sine dyster og var med til at sende Europa på 8-8 mod USA

Det kunne ikke være mere åbent før søndagens singlematcher i golfturneringen Solheim Cup.

Dysten mellem Europa og USA står 8-8 før sidstedagen, og europæerne er dermed i gang med et flot comeback efter at have tabt de fire første point.

En af de helt centrale årsager til Europas genrejsning er danske Emily Kirstine Pedersen.

Hun vandt lørdag sin foursome med makkeren Carlota Ciganda og fortsatte umiddelbart efter de gode takter. Denne gang med Madelene Sagström ved sin side.

I disciplinen fourball, hvor hver spiller har en bold og holdet med den bedste individuelle score vinder hullet, viste Pedersen igen flot spil.

Modstanderne Rose Zhang og Andrea Lee lagde sig godt nok i spidsen på allerførste hul, men så var Pedersen ellers også blevet varm igen.

En birdie fra danskeren udlignede føringen på hul 3, og på det efterfølgende hul bragte hun også de to europæere i front. Igen var en birdie fra Pedersen tilstrækkelig.

Amerikanerne var bedst på sjette hul, men kom bagud igen på det efterfølgende hul, hvor Emily Pedersen med en birdie igen viste sig som den bedste i duoen med svenske Sagström.

Så var stillingen ellers frosset ellers stille frem til 15. hul. Med stor koldblodighed puttede Emily Pedersen sig til endnu en birdie fra pæn afstand af hullet, og det sikrede i sidste ende et europæisk point.

Europa trak sig i alt sejrrigt ud af tre ud af fire fourballs, og dermed er det helt lige før finaledagen.

Her skal 12 singledyster afgøre, om Europa skal genvinde den prestigefyldte turnering, som afvikles i Spanien.

/ritzau/