Den dopingdømte danske svømmestjerne, Mads Glæsner, forklarer nu, hvorfor han fik forbudt stof i kroppen

Efter flere dages total radiotavshed sætter svømmeren Mads Glæsner nu ord på den mystiske forbytning af to Vicks-inhalatorer, der i sidste ende resulterede i en dopingdom ifølge svømmeren selv.

Det kom i første omgang som et chok for hele det danske svømmepublikum, da det søndag kom frem, at den bedste danske herresvømmer, Mads Glæsner, fik frataget to medaljer og idømt tre måneders karantæne efter en positiv dopingprøve for det opkvikkende stof Levmetamfetamine ved VM i Istanbul i december sidste år.

Stoffet findes i den amerikanske - men ikke den danske - udgave af Vicks-inhalatorer, som bruges mod forstoppelse i næsen.
 
I første omgang fik offentligheden kun at vide, at Mads Glæsner selv havde forklaret, at der ved VM skete en forbytning af netop en amerikansk og en dansk Vicks-inhalator, da de to produkter lignede hinanden.

Herefter har den 24-årige svømmer ikke haft lyst til at uddybe, hvordan han kunne tage fejl af de to inhalatorer. Og det gjorde kun forbytningen mere mystisk. Men i et interview med BT lægger Mads Glæsner nu kortene på bordet.

- Det var en inhalator, jeg fik af min mor. Jeg var lige kommet fra Los Angeles (Glæsners bopæl, red.) og 25 grader og landede i vinter-Danmark. Jeg var blevet lidt snottet, siger Mads Glæsner, der altså havde et kort stop i Danmark, før han drog mod Istanbul og VM, der startede den 12. december.

- Samtidig tog det næsten en dag at rejse til Istanbul, for vi strandede i Kastrup, fordi der var problemer med flyene. Alt det gav mig en lille smule ekstra ’fyld’ i næsen. Så jeg brugte inhalatoren, pudsede næse, lagde mig til at sove til middag og tænkte ikke mere over det, siger Mads Glæsner og forklarer, at der ikke er tale om en decideret næsespray, hvor man puster noget op i næsen.

Man lugter til inhalatoren - den dufter af mynte - hvorefter man pudser næse.

Hvorfor Glæsners mor havde en amerikansk udgave af Vicks-inhalatoren - som altså indeholder det forbudte stof - vides ikke. Mads Glæsner siger nemlig, at han ikke vil gå meget mere i dybden med sin forklaring, fordi han overvejer en appelsag, som er et anliggende mellem ham og det internationale svømmeforbund, Fina. Først skal han dog tale med sin advokat.

Læs et stort interview med Mads Glæsner i BT i morgen.