I december var den norske langrendsskistjerne Johannes Høsflot Klæbo skyld i en trafikulykke, som involverede en 12-årig pige og en gravid kvinde.

I dag fik han en betinget fængselsdom på 16 dage for sin rolle i ulykken og mistede kørekortet.

Fængselsstraffen, som den tredobbelte OL-guldvinder modtog ved retten i Sør-Trøndelag, er betinget, oden medfører også, at han skal gennem en prøvetid på to år. Hvis han ikke begår nye strafbare handlinger i prøvetiden, så slipper han for at skulle en tur i fængsel. Han slipper dog ikke for at skulle betale en bøde på 10.000 norske kroner oven i fængselsstraffen.

»Jeg gik i panik. Derfor trykkede jeg på speederen i stedet for på bremsen. Dermed kører jeg ind i bilen foran mig. Jeg sad hverken med mobil eller noget andet,« forklarede Klæbo i retten, ifølge VG.

Foto: SRDJAN SUKI
Vis mere

Den 22-årige skistjerne var sigtet for uagtsom kørsel i ulykken, som fandt sted den 12. december sidste år. Ifølge sigtelsen, og vidneforklaringer, kørte Klæbo ind i en bil, som var stoppet ved en fodgængerovergang i Byåsveien.

Der sad en gravid kvinde og en mand i bilen, som Klæbo påkørte. Den gravide kvinde blev kørt på hospitalet, men var ikke kommet til skade. Manden derimod havde fået to brud i rygsøjlen.

Bilen, Klæbo ramte, blev skubbet fremad og ramte en 12 årig pige, som var på vej over fodgængerovergangen. Hun kom til lettere til skade.

Johannes Høsflot Klæbo er en af de største skisportsstjerner i Norge. Ved OL i 2018 vandt han tre gange guld. Derudover har han vundet tre VM-guldmedaljer.